MHP bir düğün salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir konferans düzenledi. Ankara Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Erdem ve Yrd.Doç Dr. Gülten Hergüner’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Merkez İlçe Başkanı Taner Çetinkaya ve Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük hazır bulundu.

Nefsi tatmin etmek niyetiyle yapılan evlilikler sonucu boşanmaların arttığını vurgulayan Prof.Dr. Mustafa Erdem bundan en çok çocukların etkilendiğini belirtti. Son 10 yılda huzurevine gönderilen ana-babaların sayısının 10 kat arttığını sözlerine ekleyen Erdem, bayanlara gelin-kaynana ilişkileri konusunda nasihatte bulundu.


İslamiyet’te kadının rolünü ayetlerle anlatan Erdem zaman zaman iktidar partililere salvolarda bulundu. Ak Parti iktidarının dini duyguları sömürerek iktidara geldiğini söyleyen Erdem, son günlerdeki Cemaat-Ak Parti çekişmesine de değindi.


Erdem, “Dün beraber yürüdük biz bu yollarda diyen gafillerin bugün nasıl kanlı bıçaklı olduklarını; dün birilerini hapse gönderenlerin bugün mahkumiyet kendilerine geldiğinde nasıl feveran ettiklerini üzülerek görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdem’in ardından söz alan Yrd.Doç.Dr. Gülten Hergüner, kadının toplumdaki yeri ve ailedeki rolünü günlük hayattan örneklerle açıkladı. Hergüner zaman zaman kadınlara nasihatte bulundu.