MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için bugün Düzce’ye geldi. Parti binasında basın açıklaması yapan Kutluata, yerel seçim ve Türkiye gündemindeki konulara yönelik açıklamada bulundu. Bu seçimin yerel seçimden çıktığını ifade eden Kutluata, 30 Mart’ın Ak Parti’nin “benden başka çıkış yok” dayatmasının kırılacağı bir dönem olarak yorumladı.


İKTİDAR DAYATMASI BİTTİ


Kutluata, “Yerel seçimlerine 10 gün kaldı, Türkiye seçimler zaman zaman bir kurtuluş yolu olarak görülüyor. Seçimler bu dönem sadece belediyelerin siyasi partiler arası el değiştireceği seçim olmaktan ziyade Türkiye’deki Ak Parti’nin “benden başka çıkış yok” dayatmasının kırılacağı bir dönem olarak görülüyor. Şuanda milletimizden büyük bir ümit var. Artık bir şeylerin gizlenemeyeceği noktaya geldi iktidarın “bastırma gizleme şansı” azalınca ülkede ümit havası oluştu.” dedi.

 

 

İNANDIRICILIK KALMADI


Seçime 4 gün kala Başbakan Erdoğan’ın Düzce’de yapacağı mitingin kendilerini etkilemeyeceğini savunan Kutluata, şöyle devam etti:


“Türkiye’de liderler her gün meydanlarda. Vatandaşlar, şu ortamda meydanlarda ne konuşuluyor dikkat etsinler. Seviye öyle bir noktaya geldi ki, meydanlarda konuşulanları kendi aralarında konuşamazlar. Meydanlarda ümit verici bir şey konuşulmuyor. Meydanlarda Türkiye’nin içine sürüklendiği durumun havasını alıyoruz. Bu ortama iktidar düşürmüştür. Böyle bir ortam millet ümit arıyor. Başbakan Düzce’ye gelince çok bir şey değişmez. Bir şey söyleyecek durumda değil. 12 yıldır şunları yaptım diyemediği gibi şu sorunu çözeceğim de diyemiyor. İnandırıcılık kalmadı.”

 

 

TARİHİNDE OLMAMIŞ BİR GARABET YAŞANDI


Kutluata, CHP'nin başvurusu üzerine TBMM'de eski dört bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin görülmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.


Kutluata, “Fezlekeler dün görüşüldü. Fezlekeler 4 bakanın nelerle suçlandığı milletvekillerinin önüne koyulmadan meclis tarihinde olmamış bir garabet yaşandı. İktidar yine oy çokluğu ile tedbir aldı. Bu halkı rahatlatmadı. Bunlar aklanamayacaklarını bildikleri için yargının yolunu kesiyorlar. Kanunu değiştiriliyorlar, 8 bin polisi sürüyorlar. Vatandaşta buna iddia olarak değil, ciddi bir olay olarak bakıyor. “diye konuştu.

 

Haber;S.Kaşkır