Siyaset sahnesi iyice ısınmaya başladı ve partiler seçim hazırlığına erken başladılar. Bir yandan erken seçim söylentileri üzerine partilerin üst düzey yöneticelirinin il il dolaşarak vatandaşlarla biraraya gelip seçmenleri yönlendirmek amacıyla yeni yeni vaadlerde bulunmaları diğer yandan meclislerde yaşanan siyasi tartışmalar üzerine gerginlikler artmaya başladı. Öncelikle iktidar partisine mensup Milletvekilleri'nin Milli Birlik Projesi'ni anlatmak amacıyla sık sık halkla biraraya gelmeleri ve istişare toplantıları düzenlemeleri eleştiri konusu oldu ve erken seçim çalışması olarak yorumlandı. Tüm partiler seçim hazırlığına girdi MHP hem genelde hemde yerelde çalışmalarına hız verdi ve daha sert bir uslupla iktidara yönelik eleştirilerini hızlandırdı. CHP ise bir yandan ilçe kongreleri diğer yandan merkez ilçe ve il kongreleri için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak partinin İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Düzce'ye geldi yaklaşık olarak 10 saat ilimizde kalan kaldı. Kılıçdaroğlu, ilçeler ve il merkezinde pek çok ziyarette bulundu ve panellere katıldı.
Düzce Milletvekilleri bu güne kadar Düzce'nin hiç bir sorununu Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirmediler sizin hiçmi sıkıntınız yok neden meclise taşımıyorlar CHP'den bir Milletvekili çıkartın tüm sorunlarınız ve sıkıntılarınız meclisde gündeme gelsin. Bunlar Ülkeyi batırıyorlar sadece Millli kuruluşlarımızı satmakla yetiniyorlar. Artık AK Parti'den kurtulma zamanı geldi dedi. Diğer yandan hafta başında yapılan Belediye Meclis toplantısında AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri arasında başlayan kırmızı kot uygulaması tartışmaları haftaya damgasını vurdu.
Yine hafta içi İl Genel Meclisi'nde her iki partinin üyeleri arasındaki görüş ayrılığı konuşulurken son olarak Cuma akşamı yapılan ve gece saat 24:00'da sona eren Belediye Meclis toplantısında Kentsel Dönüşüm Projesi alanı üzerinde yapılan değişiklik her iki partinin üyelerini bir kez daha karşı karşıya getirdi. Kentsel dönüşüm projesinde küçülmeye yönelik komisyon tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi esnasında MHP'li üyeler komisyon raporuna katılmadıklarını söylediler.
MHP'li üyelerin itirazları üzerine Belediye meclisinde tartışmalar başladı ve Belediyle Başkanı İsmail Bayram küçülmenin nedenelerini bu konuda TOKİ'nin taleplerini bir kaç kez anlattı. Bayram, "TOKİ fiatı artırdı ayrıca ödemeler peşin yapılacak birde yer sahibi olan vatandaşlara buradan işyeri almaları durumunda TOKİ fiatının %15 altına inecek dedi.
Uzun süren tartışmalar sonucunda komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi ve sıra yer sahipleriyle görüşmelerin yapılması aşamasına geldi.
Görünen oki seçim zamanı yaklaştıkca siyaset sahnesi ısınmaya hem genel meclislerde hemde yerel meclislerde devam ederken meydanlarda ise daha büyük çekişmeler yaşanacak gibi bir izlenim ortaya çıkıyor.