Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce şubesi tarafından Cumhuriyet'in ilanının 93.yılı kutlamaları kapsamında ‘Cumhuriyet’e Saygı Gecesi’ düzenledi.
Bir otelde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve farklı demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“İktidar zarar veriyor”
Gecede konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce şubesi Başkanı Atay Yılmaz, Cumhuriyet’in saldırı altında olduğunu söyleyerek düşüncelerini şöyle ifade etti:
“Bugün ki iktidar uygulamaları ile Cumhuriyet’imize zarar vermektedir. İktidar Cumhuriyet’imizi anlamayan, özelliklerini kabul etmeyen nesil yetiştirme projeleri ortaya koymuştur. ADD olarak eğitim alanındaki uygulamaların tümüne karşıyız. Din eksenli eğitime son verilmelidir. Cumhuriyet din eksenli eğitimle bağdaşmaz. İlmi Eğitim Cumhuriyet için olmazsa olmaz gereklidir. Cumhuriyet değerini bilenlerin kavrayanların bir araya gelerek bu felaket gidişi durdurma yok etme görevini yerine getirmelidirler”
Gece, düzenlenen etkinliklerle devam etti.