Parti binasında kadın kolları üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Başak Tütüncü, kadınların hala eşit şartlara ve haklara sahip olmadığı görüşünü dile getirdi.

Kadının siyasette, çalışma hayatında, sosyal hayatta eşit haklara sahip olmadığı sürece toplumların ve insanlığın kalkınmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Tütüncü, "Tüm bu alanlarda eşitlik sağlandığında toplumsal huzur ve dünya genelinde barışın da sağlanacağına inanıyorum." dedi.

Dünya Ekonomik Forumu raporlarına göre Türkiye'nin cinsiyet eşitsizliği oranında 144 ülke arasında 131. sırada yer aldığını söyleyen Tütüncü, AK Parti'yi hedefine alarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mevcut iktidar kadını bakanlık isminden bile silecek kadar kasıtlı olarak kadın sorunlarına uzaktır. Kadını, hatta çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirmeye yönelik yasa değişikliği isteyecek kadar düşüncesiz, her gün ekranlardan aklını kadın ve cinsellikle bozmuş bir takım meczupların yüce dinimizi alet ederek “6 yaşında kız çocukları evlenebilir, kadın dayağı hakeder” gibi söylemlerine karşı önlem almayarak, faks ve sms yoluyla boşanılabilir fetvalarına göz yumarak, koca şiddeti, baba şiddeti nedeniyle pek çok kadınımız öldürülürken gerekli tedbirleri ısrarla almayarak ve kadına yönelik şiddet davalarında iyi hal indirimini kaldırmayarak kadının daha can güvenliğini sağlayamazken kadın hakları konusunda getireceği iyileştirmeler konusunda inandırıcılığını yitirmiştir."

"CHP iktidarında kadınların kazanılmış hakları iyileştirilecek".
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadınların kazanılmış haklarının iyileştirileceğine, can güvenliği ve toplumsal eşitliğinin sağlanacağına söz veren Tütüncü, "Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,” diyemez!” Emeğimiz var sözümüz de olacak. Birlikte mücadele edeceğiz. Hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Başkanı Türkan Açıl ise basın açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

"Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, tüm kadınlarımızın yürekleri Afrin’de teröre karşı vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimizle çarpıyor. Yüreklerimiz cephede savaşan asker anneleriyle, şehit anneleriyle birlikte çarpıyor. Cephede savaşan Mehmetçik annelerine sesleniyoruz, yalnız değilsiniz. Onlar bizim de çocuklarımız, bizim de yüreklerimiz onlarladır. Bugün cepheye Mehmetçik yetiştiren, fabrikada, tarlada, hayatın her alanında üreten, insanlığı var eden kadınlara karşı maalesef haksızlıklar da devam ediyor. 1920'lerde Atatürk’ün yaptığı devrimlerle kadınlar toplum hayatına katılmış, erkeklerle eşit haklara sahip olmuştu, fakat son yıllarda bilimsellikten uzak gerici eğitim sistemi hakim kılındıkça, çocuk yaşta gelinler, kadın cinayetleri, taciz, tecavüz, şiddet olayları artmıştır. Aynı zamanda kadınlar çok çocuk yapmaya teşvik edilerek eve kapatılmaya çalışılmaktadır. Toplumun yarısını oluşturan kadınları yok sayarak toplumu ayakta tutamazsınız toplumun iki ayağını eşit hale getirmek ve sağlamlaştırmak için her zaman mücadele edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları ve kadın sorunlarını çözebilmek, Atatürk Cumhuriyeti'ni yeniden hayata geçirecek, devrimlerini yaşatacak ve ileriye taşıyacak bir hükümete ihtiyaç var. Bu milli hükümeti kurmak için bütün kadınları Vatan Partisi'nde mücadeleye davet ediyoruz. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz."

Haber: C. ÜSTÜNER