Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Osman Çakmak, sendika binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Çakmak basın toplantısında hükümetin hazırladığı önergeleri eleştirerek önergelerin yasalaştığı takdirde memurların iş güvencesinin kalmayacağını iddia etti. Hükümeti sert bir dille eleştiren çakmak, hükümetin ülkeyi tek eline almaya kararlı olduğunu ifade ederken, önergelerin içeriğini de yorumladı."Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz" diyen Çakmak, İktidarı ülkeyi parti devletine dönüştürmekte kararlı olmak ve şimdi de memurların görevden alınmalarında yargı kararıyla geri dönme haklarını gasp etmekle suçladı.



Çakmak, "Hükümetin önergelerinin yasalaşması durumunda, kamu görevlisi usulsüz yollardan işten çıkarıldığını ya da başka bir göreve atandığını yargı yoluyla ispat etse bile iki yıl süreyle görevine dönemeyecek, üstelik yargı kararını yerine getirmeyen yetkililer hakkında hiçbir yasal işlem yapılamayacaktır.Yani görevden alınanlar davaları kazansalar bile eski görevlerine dönemeyecek, yargı kararlarını uygulamayan idareciler hakkında ise ceza soruşturması açılmayacaktır. " şeklinde konuştu.



Böyle bir uygulamayı "hukukun katledilmesi" olarak adlandıran Çakmak, "Hukuk kurallarının uygulanmadığı, yargı kararlarının hiçe sayıldığı bir yerde düzenden, kuraldan ve adaletten söz etmek mümkün değildir" dedi.



Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Osman Çakmak, 17 Aralık'tan beri savcıların, hakimlerin,emniyet müdürlerinin, polislerin, memurların oradan oraya sürgün edildiğini söyledi ve yasallaşmayı bekleyen tasarının da bunun önünü açtığını iddia etti.



Çakmak, "Bu tasarı ile AKP’nin işine gelmeyen bir işlemde, bütün memurların aynı şekilde görevden alınması, işten çıkarılması ve sürgün edilmesinin önü açılmaktadır.


Böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir.İktidar yaptığı yanlışı görmeli, Türk memuru sürüklendiği uçurumun farkına varmalı ve derhal bu sevdadan vazgeçilmelidir" dedi.



Çakmak son olarak bu eylemin bir başlangıç olduğunu, iktidarın tutumunun değişmediği takdirde büyük tepkiler göstereceklerini ifade etti.



Çakmak, "Buradan iktidarı uyarıyoruz.Bu eylem bir başlangıçtır.İktidarın memurlara karşı takındığı bu düşmanca tutum değişmediği, bu tasarı geri çekilmediği takdirde, hiç görmedikleri tepkiyi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

 

 

Haber;E.Tınaz