29 Mart günü iki yıllarını dolduran Belediye Başkanlarının durumunu İl Başkanlarına sorduk. Belediye Başkanlarının yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları bazı belediyeleri eleştirirken bazı belediyelerin çalışmalarını beğendiklerini ifade ettiler.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, kendi partilerinin belediyelerinin çalışmalarını takdir ettklerini ve iktidar partisinden belediye olmanın avantajlı olduğunu ifade etti.

"İKTİDAR OLMAK AVANTAJ"

Yılmaz, “Düzce Belediyesi'nin çalışmaları konusunda İsmail Bayram'ı yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum. Yaptığı çalışmalar bakımından gerçekten güzel işler yapıyor. Bu konuda belediyelerimizin her zaman arkasındayız. Ilçe belediyelerimize baktığımız da da bu yıl ilçelerimizde konut atağının olduğunu görüyoruz. Tabi burada iktidar partisinin Belediye Başkanı olmak daha avantajlı. Bir proje üretildiğinde iktidar partisinin Belediye Başkanı'nın referansı daha fazla. Tabi diğer belediyeler de önemli bir proje ortaya koyduğunda değer görüyor.” dedi.

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise Mustafa Yılmaz'ın tam tersine Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı eleştirerek elle tutulur bir icraatın olmadığının vurgusunu yaptı.

"DÜZCE BELEDİYESİ'NİN ELLE TUTULUR BİR PROJESİ YOK"

Danışmaz, “Belediye seçimlerinde de gördüğümüz gibi vatandaşlar, Belediye Başkanı iktidar partisinden olursa daha fazla hizmet olur mantığı ile hareket ediyor. Bunun böyle olmadığı apaçık ortadadır. Bizim Boğaziçi Belediyemiz hükümetten hiçbir destek almadan neler yapıyor herkes görüyor. Gümüşova'ya gelince Gümüşova Düzce'nin parlayan bir yıldızı. Milletvekillerinin ve Düzce Belediye Başkanı'nın söz vermesine rağmen 2010 yılı içerisinde bitmeyen ve hala da çalışması başlamayan Çoban Dalçık'ı biliyoruz. Bunların verdikleri söz iktidar olmalarına rağmen ortadadır. MHPli Belediye Başkanı olan Gümüşova'nın yaptığı ortada. Çoban Dalçık hala başlamadı. Gümüşova dalçık bitmek üzere. Düzce Belediye Başkanı'nın yaptığı elle tutulur bir icraatını gösterin Allah aşkına. 1 ışık takmakla icraat yapılmıyor.” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Kerim Görün ise CHPli belediyelerin yaptığı çalışmalardan bahsederek, hiçbir destek almadan CHPli belediyelerin harikalar yarattığını ifade etti.

"YAPTIKLARIMIZ ORTADA"

Görün, “Maalesef CHPli belediyeler İller Bankası dışında hiçbir yerden destek almıyorlar. Yığılca belediyemizi biliyoruz. Yaptıkları ile ortada. Daha önce satılığa çıkan bir ilçeyi nasıl yola koyduğunu ve bütün borçlarının ödendiğini söylemeye gerek yok. Akçakoca'da keza öyle. Tabi CHPli belediyeler müfettişler tarafından devamlı denetlendiği için hiçbir hata yok. Akçakoca Düzce'nin en fazla ve en hızlı gelişen belediyesi. Belediye Başkanı Fikret Albayrak, projeleri bir bir hayata geçiriyor ve vatandaştan da büyük ilgi görüyor. Ileri de Düzce B elediye Başkanlığı'nı da alırsan aynı bu tempo ile çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL