AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 114. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililere seslendi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de hazır bulundu. Son dönemde artan terör olaylarına değinen Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin Türkiye'nin beka mücadelesi olduğunun altını çizdi.

"14 yiğit evladımızı şehit verdik"

"Bugün 79 milyon vatandaşımız adına buradayız." diyerek konuşmasına başlayan Yıldırım, şöyle devam etti: "Türkiye büyük bir mücadele içerisinde. Terörle mücadelemiz, hem kendi topraklarımızda, hem de sınırlarımızın ötesinde devam ediyor. Bu nedenle zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Dün maalesef Furat Kalkanı Operasyonu'nda 14 yiğit evladımızı şehit verdik. Yaralılarımız var. Şehitlerimizin ailelerine Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

"Terörle mücadele Türkiye'nin beka mücadelesidir"

Dünyanın baş belası olarak tanımladığı terörün insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Terörle mücadele Türkiye'nin beka mücadelesidir. Birlik ve bütünlüğümüz her zaman muhafaza edeceğiz. Terörün Türkiye'yi vesayet altına almasına asla izin vermeyeceğiz.Terör karşısında birliğimizi, beraberliğimizi sonuna kadar koruyacağız.

"Siyaset sorun üretme değil, çözme yeridir"

TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşmelerin devam ettiği anayasa değişikliği teklifi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şunları kaydetti: "Bir anayasa meselesi var. Bu anayasanın değişmesi konusunda görüş ayrılığı yok. Bütün partiler 2002'den bu yana yeni bir anayasa vaadi hep oldu. Öncelikli olarak iktidara geldiklerinde darbe anayasasını değiştirecek ve Türkiye'nin ihtiyacı olan bir anayasa yapacaklarının sözünü verdiler. Bugüne kadar derli toplu anlamlı bir değişiklik gerçekleştirilemedi." Yıldırım ayrıca siyasetin sorun üretme değil, sorun çözme yeri olduğunu vurgulayarak, "AK Parti sorunları torunlara bırakmadan çöze çöze bugünlere gelen partinin adıdır. Bu sorunu da çözmek bu kadrolara nasip olacak." diye konuştu.

"AK Parti üzerinden plan yapanlar yine mosmor oldu"

Anayasa değişikliği konusunda artık görevin mecliste olduğunu kaydeden Yıldırım, "AK Parti'de "falan imzalayacak", "filan imzalamayacak" dediler ama biz 316 imza ile teklifimizi verdik. AK Parti üzerinden plan yapanlar yine mosmor oldu." şeklinde konuştu.

"Herkes anladı, Sayın Kılıçdaroğlu bir türlü anlamıyor"

Konuşmasının devamında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Yıldırım, "Hükümet sistemi değişiyor. Cumhurbaşkanı var, Cumhurbaşkanı'nın bakanlar kurulu, kabinesi var, bir de meclis var. Aynı günde yapılan bir seçim var, belediye başkanlığı seçimi gibi. Bu getirilen sistemde bunun aynısı. Cumhurbaşkanı'nın seçiyorsunuz ve meclis üyelerini de aynı anda seçiyorsunuz. Dolayısıyla bir günde seçimi tamamlıyorsunuz. Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin altında kalırsa iki hafta sonra yeniden seçim yapmak ihtiyacı olabilir. Herkes anladı ama Sayın Kılıçdaroğlu bir türlü anlamıyor." dedi.

"Diyelim ki anlaşamadılar..."

Başkanlık olarak anılan sistemin adının "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Birisi meclis, birisi Cumhurbaşkanı. Hiç kafa karıştırmaya gerek yok. Diyelim ki anlaşamadılar, bir kriz olursa, o krizi yaşamak mecburiyetinde değil Türkiye. Cumhurbaşkanı'na seçime gitme yetkisi veriyor. Otomatik olarak meclis de gidiyor. Meclise seçim kararı alma yetkisi veriyor. Dolayısıyla ikisi birbiriyle anlaşacak." ifadelerini kullandı.

"Hepimiz meydanlarda olacağız"

AK Parti kadroları olarak anayasa değişikliği için meydanlara inmeye hazırlandıklarını da ifade eden Yıldırım, "Anayasa inşallah Genel Kurul'da da görüşülüp kabul edilecek ama milletvekillerinin iş bitmiyor. Biraz yorulacaklar ama birinci bölümü bitmiş oluyor. Sonra hepimiz meydanlardayız, vatandaşlarımıza, milletimize ne yapmak istediğimizi en iyi şekilde anlatacağız." diye konuştu.