Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun gündeme getirdiği idam geri gelsin tartışmalarını bugün mecliste grubu bulunan partilerin il başkanlarına sorduk.

YILMAZ, "ŞAHSİ DÜŞÜNCEM GERİ GELMELİ"

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, şahsi düşüncesinin idamın gelmesi yönünde olduğunu ifade ederek seçim sürecinde bu konunun tartışılmasının sıkıtılı olduğunu belirtti. 

Yılmaz, “Bu süreç idamla ilgili iyi bir süreç değil. İdam konusunda Avrupa Birliği'ne girme yolunda Türkiye'nin yara alacağını düşünüyorum. Kişisel görüşüm, idamın geri gelmesi ve cezaların daha da ağırlaştırılması yönünde. Bu konu MHP'den de destek görecektir. Hiçbirşey olmazsa halk oylaması yapılmalı.” dedi.

GÖRÜN, "NET BİRŞEY SÖYLEYEMEM"

CHP İl Başkanı Kerim Görün ise idam konusunda biraz çekimser kaldı ve konu üzerinde düşünmediklerini net bir karar veremediklerini ifade etti. 

Görün, “İl Başkanı olarak bu konu üzerinde düşünmedik. Sosyal demokrat bakışta suç oluşturacak unsurların ortadan kaldırılması gerekiyor. Tabiki gönül ister ki huzurlu bir ortamda yaşayalım. Küçük çocukları katledenler falan zaten normal insanlar değiller. Bu konu üzerinde net birşey sööyleyemeyeceğim.” dedi.

DANIŞMAZ, "GEREKİRSE HALK OYLAMASI YAPSINLAR"

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da idam konusunda da AK Parti'nin mecliste idamı geri getirecek gücünün olduğunu cesaretinin olmadığını ifade ederek idam konusunda gerekirse referandum yapılması gerektiğini ifade etti. 

Danışmaz, “MHP zamanında idamın kalkması yönünde oy kullandı. Ama bu oyu kullanırken terör örgütünün idamı konusunda kullanmadı. AK Parti bunu 2002 yılından sonra kaldırdı ve MHP'yi suçladı. Bunu net bir şekilde açıklamadılar. Öcalan'ın asılması konusunda idamın gelmesinden yanayım ama bunun dışında caydırıcı cezalar verilmeli. AK Parti'nin 367 milletvekili var taslağı hazırlasınlar oylayalım. İdam geri gelsin. Son günlerde çocukların katledilmesi konusunda idam kalkmalı. Ama AK Parti bırakın ceza vermeyi ödüllendiriyor.”

Haber, R. BAL