Düzce’deki 5 siyasi partinin il başkanı bugün teröre karşı “Biriz, beraberiz” demek için kameraların karşısına geçti. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ve Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez Türkiye’de meydana gelen terör olaylarını lanetlemek için aylar sonra bir kez daha ortak basın açıklamasına imza attı.

AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, ortak bildiriyi birlikteliğe de ev sahipliği yapan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin okudu.

Türk milleti; bir bütündür, bölünemez, parçalanamaz”

Türkiye Cumhuriyet'indeki huzur, birlik ve kardeşlik ikliminden rahatsız olan, ülkenin güçlü bir devlet olma yolundaki ilerleyişini engellemek isteyen, dış mihrakların ve hain işbirlikçilerinin yapmış oldukları tüm terör faaliyetlerini lanetle kınadıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin; şunları kaydetti: Düzce'mizin siyasi parti il başkanları olarak; terörü hiçbir ayrım yapmaksızın, hangi terör örgütünden gelirse gelsin ve de her kime yapılırsa yapılsın lanetliyoruz. Bu hain saldırılar karşısında tek vücut olacağımızı tüm dünyaya ve terör örgütlerine buradan ilan ediyoruz. Türk milleti, Alevi'si Sünni'si ile sağcısı-solcusu ile Türk'ü, Kürt'ü ile bünyesinde barındığı tüm etnik gruplarıyla bir bütündür, bölünemez, parçalanamaz. Türk milletinin devletine ve bayrağına bağlılığını ve uğurda canını feda etmekten sakınmayacağını, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı’nda en son olarak da 15 Temmuz’da tüm dünyaya göstermiş, asil ve cesur bir millettir.”

Hiçbir çapulcu terör örgütü bu eylemler ile bu milletin birlikteliğini bozamayacak”

“Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır; 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yakalanan birlik ve beraberlik ruhu düşmanlarımızın hedeflerine ulaşmasındaki en büyük engeldir.” diyen Keskin, şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu birlik ve beraberlik ruhunu bozmak için toplumumuzun fikir ve inanç ayrılıklarına yönelik terör eylemleri yaparak bu birlikteliği bozmak amacındadırlar. Ortaköy vahşetinde de amaç budur. Bundan sonraki eylemleri ile de bu tür çatışmaları körükleyemeye çalışacakları aşikârdır. Milletimizin feraseti ve devletimizin gücü ile bu oyunlara aziz milletimiz izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, herkesin yaşam biçiminin, fikir hürriyetinin, inanç hürriyetinin teminatıdır. Tüm farklılıklar ile beraber bu devletin asıl unsurlarının hak ve hürriyetlerini korumak, devletimizin güvencesi ve garantisi altındadır. Dolayısı ile hiçbir çapulcu terör örgütü yaptığı bu eylemler ile bu milletin birlikteliğini bozamayacaktır.”

Feraset sahibi milletimizin, devletimizin arkasında dimdik duracağından eminiz”

Keskin son olarak Bu aziz millet; “Tüm provokasyonlara ve terör faaliyetlerine rağmen bayrağının ve devletinin yanında durmaya devam edecektir. Aziz milletimiz! Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine kastetmek isteyen insanlık müsveddesi cani ve katil terör örgütlerine ve onların ağababalarına karşı siyasi parti il başkanları ve teşkilatları olarak bizler devletimizin yanındayız. Biriz, beraberiz. Feraset sahibi milletimizin de tüm tahrik ve terör eylemlerine rağmen devletimizin arkasında dimdik duracağından eminiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in terörü lanetlemek amacıyla hazırlanan ortak basın bildirisini okunmasının ardından misafir il başkanları da kısa birer konuşma gerçekleştirdi.

Nefret siyasetiyle çocuklarımıza ancak felaket bırakabiliriz”

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan; “Türkiye olağanüstü bir durumdan geçiyor. Birlik ve beraberlik buradaki en önemli durumdur. Nefret siyasetiyle çocuklarımıza ancak felaket bırakabiliriz. Türkiye ünite bir devlettir. Bizim etnik farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Bu ülke barış içinde yaşamalıdır. Laiklik kavramının önemi burada bir kez daha önem kazanmıştır. CHP devletine destek vermek için her zaman hazırdır.” dedi.

Ülkemizi bölmeye yönelik bu terör örgütleriyle hep birlikte mücadele edelim”

MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz; “Dünya görüşü, adı şekli farklı olsa da bu terör örgütlerinin tamamı aynı yere hizmet etmektedir. Bu terör örgütleri şu anda Türkiye’nin dört bir tarafından devletimize ve milletimize savaş açmıştır. Burada bizim üzerimize düşen milli birlik ve beraberlik şuuruyla birlikte hareket etmek ve yüce Türk milletini parçalayamayacaklarını göstermektir. Bunun için devletimizin ve milletimizin her daim yanındayız. Adeta sizin dünya görüşünüzün taraftarıymış gibi görünerek sosyal medya paylaşımlarında bulunan bu terör örgütlerine lütfen destek vermeyin. Buradaki nefret söylemlerinden kaçının ve ülkemizi bölmeye yönelik bu terör örgütleriyle hep birlikte mücadele edelim.” diye konuştu.

Terörün milliyeti, fikri, zikri olmaz”

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol da “2017 yılının başlarında Düzce’de Türkiye’ye örnek olacak bir siyasi birliktelik sergilemek adına böyle bir girişimde bulunduk. Bugün başarılı olduğunu görüyorum ve memnuniyetlerimi ifade ediyorum. Bu inşallah medya mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla Türkiye sathına yayılsın ve 81 vilayetimizde bu şekilde devam etsin. Terörün milliyeti, fikri, zikri olmaz. Terör bugün diskoda yapılır yarın Büyük Cami’de yapılır. Oradaki insanların hepsi masumdur. Burada hem fikir olmamız gerekiyor. Terörü yapanlardan çok daha önemli olan yaptıranlardır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımızın topyekün seferberlik çağrısı tamamıyla doğrudur”

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ise “Bizim il başkanları olarak bir araya gelmemiz bir medeni uygar ilişki ölçeğinde değildir. Türkiye’nin zorunlulukları ve mecburiyetleri vardır bunu hep birlikte yaşamaktayız. Cumhurbaşkanımızın yeniden Kurtuluş Savaşı veriyoruz tanımı doğrudur. Yine Cumhurbaşkanımızın topyekün seferberlik çağrısı tamamıyla doğrudur. Hatta bunu sözde değil yasal pratik gerekleri de yerine getirilmelidir.” dedi.