Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim, yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması başladı. 04 Mart'ta yapılacak olan il finali yarışmasında Merkez ilçeyi temsil edecek yarışmacıları belirlemek amacı ile kadın çiftçiler brbirleri ile yarıştı.
Tarım İl Müdürlüğü tarafından El Sanatları Eğitim Merkezi salonuda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ve yarışmacılar katılırken düzenlenen yarışma bayanlardan da büyükm ilgi gördü. Yarışmaya yedi ayrı grup katıldı.
Programda konuşma yapan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal "Bu sene daha iyi bir ekip çıakcağını düşünüyor ve bölgesel finallerde birinci olmalarını bekliyoruz Bölgesel finallerin ardından Türkiye finallerinde de ilimizi başarılı bir şekilde temsil edeceklerine inanıyorum ve tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.