İl genel meclisi sinan aydın başkanlığında şubat ayı birinci bileşiminde biraraya geldi.
Toplantıda ilimiz merkez ve ilçelerde belediye mücavir alan sınırları dışında kalan yerlerdeki inşaat ve yapılarda 2010 yılında uygulanacak çeşitli harç bedellerinin belirlenmesi talebi plan bütce komisyonuna havale edildi.
Gündemin bir başka maddesi olan ilimiz mücavir alan sınırları dışında kalan işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine uymayan işyerlerine 2010 yılı içinde uygulanacak idari para cezalarının maliye bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre arttırılması talebi plan bütce komisyonuna havale edildi.
Gündemin 5. maddesi mergiç mahallesinde il müdürlüğünce yaptırılan ve misafir olarak kullanılan bir nolu prefabrik konutun bir gecelik konaklama bedelinin yeniden değerleme oranına göre artırılmasıda plan bütce komisyonuna havale edildi.
Mülkiyeti il özel idaresine ait akcakoca ilçemizde bulunan 123 m2 lik tek katlı hizmet binasının sosyal güvenlik merkezi olarak kullanılmak üzere il müdürlüğü adına tahsis edilmesi talebi görüşüldü.
Konu hakkında il genel sekreteri kenan üstünel ve akcakoca il genel meclis üyesi ibrahim bilgin meclis üyelerine bilgiler verdiler.
Yapılan görüşmelerin ardından akcakoca belediyesinin yapacağı yıkım çalışmaları ile ilgili bilgiler almak ve gerekli araştırmaların yapılması amacıyla konu komisyona havale edildi.
Eğitim kültür ve sosyal hizmetler komisyonu tarafından hazırlanan iki ayrı raporu komisyon başkanı İbrahim Canpolat okudu.
Konuralp'de bulunan taşınmazın Anaokulu yapılmak şartı ile il özel idaresine bağış talebi komisyon tarafından uygun görüldü bu görüşün il genel meclisine sunulması ile yapılan oylamada kabul edildi.
Ayrıca Beyköy beldesinde bulunan taşınmazın yine Anaokulu yapımı şartıyla il özel idaresine bağışlanması teklifide yapılan oylama sonucunda uygun görüldü ve kabul edildi.
İl genel meclis toplantısının sonunda söz alan il genel meclis üyesi İbrahim Bilgin Antalya'da üç gün süren denetim komisyonları seminerine komisyon başkanı olarak katıldığını vilayetler hizmet birliği ve şehircilik konularında yararlı bir çalışma ortamı oluştuğunu bu toplantıya düzce eski valisi Ercan Topaca'nında katıldığını ve düzcede yapılan çalışmalar hakkındada bilgiler verdiğini söyledi.