İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı üçüncü bileşimi Sinan Aydın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 25. maddesi gereğince il encümen üyelerinin seçimi yapıldı.
Buna göre Plan Bütce Komisyonu'nda Sinan Aydın, İsmail Arslan, İbrahim Bilgin, İsmail Alkan, Muharrem Şen, Ergin Özensel ve Ahmet Turhan seçildiler. Daha sonra, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Muhtelif İşler Komisyonu, Köye Yönilik Hizmetler ve Tarım Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Avrupa Birliği Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu kurularak üye seçimleri yapıldı.
Toplantıda ayrıca İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu ile Çevre ve Sağlık komisyonu tarafından ortak hazırlanan il genelindeki köprü ve menfezlerin durumunun bildirilmesi ile ilgili rapor başkan vekili Harun Veziroğlu tarafından okundu.
Raporda il genelinde yol güzergahları üzerinde bulunan uygunsuz köprü ve menfezlerin tesbit edilerek meclise bilgi verilmesi ile ilgili komisyonlarımızca yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde merkeze bağlı Samandere köprüsü selde yıkılmış olup, ayrıca Kaynaşlı Yeniyurt grup yolundaki köprü sellerde yetersiz kalmış, Çatalçam köyü yolunda köprü yıkılmış geçici olarak beton büz konularak geçiş sağlanmıştır. Yığılca ilçesi Hacıyeri Redifler yolu köprüsünün yetersiz olduğu, Gölyaka ilçesi Çayköyü ile Hacı Süleymanbey köyünü bağlayan yaya köprüsünün selden zarar gördüğü bu nedenle bu tesbitlerin karara bağlanması için İl Genel Meclisine sunulması oyçokluğu ile karar verilmiştir dedi. Rapor kısa tartışmanın ardından İl Genel Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.