Toplantıda, köylerde konut yapmak isteyen dar gelirli vatandaşların ruhsat aşamasında doğacak giderlerinin azaltılması amacıyla İl Özel İdaresi'nce tek tip projesi hazırlanmasına karar verildi.

İl Genel Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı 3. bileşimi, Meclis Başkanı Sinan Aydın başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Genel Meclisi Eski Başkanı Okan Eren Kuru da katıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı, bir önceki birleşime ait karar özetlerini kapsayan tutanağın ve ihtisas komisyonlarından gelen raporların okunup onaylanmasıyla devam etti.

Toplantıda, 03 Haziran 2009 Haziran Ayı toplantısı 3.bileşiminde meclis üyeleri Muharrem Şen, Necmi Kap, Sinan Aydın, İbrahim Bilgin, Zeki Şahin, Mustafa Tok ve İsmail Akalın tarafından verilen önerge ile meclis komisyonuna havale edilen İl Özel İdaresi'nin yetki sahasındaki köylerde konut yapacak dar gelirli vatandaşların ruhsat aşamasında doğacak giderlerinin azaltılması amacıyla İl Özel İdaresi'nce tek tip proje hazırlanması ve isteyen vatandaşlara verilmesi yapılan görüşmeler sonucunda Düzce ili kültür ve mimari yapısına uygun tip konut projelerin oluşturularak isteyen dar gelirli vatandaşlara meblağı daha sonra belirlenmek üzere verilmesine karar verildi.

Serap Ağır