Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Koordinatörlüğü ile İŞKUR İş Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “İşverenlerle Buluşuyoruz” 1. Kariyer Günü etkinliği, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, İşkur İl Müdürü Ferhat Acar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, davetli konuklar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü İşkur’un tanımını yaptı

Programın açılışında konuşan İşkur İl Müdürü Ferhat Acar, İşkur’u kurslar açan, programlar düzenleyen, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurması için hibe desteği veren ve beyaz yakalıların da istihdamını sağlayan bir kurum şeklinde tanımladı.

Aralık 2019’da İş Kulübü’nün kuruldu

Düzce İş Kurumu olarak 2019 yılında 2 bini genç ve 730’u üniversite mezunu olmak üzere 5 bin 300 kişinin işe yerleştirilmesini sağladıklarını belirten İl Müdürü Ferhat Acar, Düzce İşkur, Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi aracılığıyla Aralık 2019’da da İş Kulübü’nün kurulduğunu sözlerine ekledi.  Aynı yıl 81 ilde nüfusuna oranla en fazla kadın işe yerleştirmenin Düzce’de gerçekleştiğini belirten Acar, “2019’da 2 bin 897 kadını İşkur İl Müdürlüğü olarak işe yerleştirdik.” dedi.

Artık her iş arayanın ve işverenin iş ve meslek danışmanı bulunduğunu söyleyen Acar, üniversitelerin kariyer planlamada çok önemli olduğunu vurguladı.

“Türkiye’de bir ilk olan Bilim Komisyonu’nu biz kurduk”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin yaptığı konuşmada, “İlk hedefimiz, eğitime ve eğitim kurumlarına katkı yapmaktır. 100 tane sanayicinin tamamında iş ve meslek danışmanı bulunmaktadır. Türkiye’de bir ilk olan Bilim Komisyonunu biz kurduk.” ifadelerini kullandı.

Dünyada 4.0 endüstri devrinin bittiğini ve yapay zekanın hayatın her alanında talep edilen bir teknoloji olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Tuncay Şahin, girişimci ruhun önemini de vurgulayarak öğrencilere ilgi duydukları alanlara yönelmelerini tavsiye etti.

“Planlama kişisel olur”

Programa konuşan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, kariyer planlamanın her şeyden önce kişisel olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Kariyer planlamanın kendini gerçekleştirme beceresi olduğuna değinen Prof. Dr. Mustafa Koç, aynı zamanda mutluluk ve hayata anlam katma, kendini aşma becerisi olduğunu da kaydetti.

“Kariyer Günleri etkinliğini geleneksel hale getireceğiz”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, birincisi düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğini geleneksel hale getirileceğini belirtti. Üniversite döneminin mesleki ve kişisel gelişim konusunda çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi öğrenci topluluklarının yaptığı etkinliklerden duyduğu memnuniyeti de ifade etti. Üniversite öğrencilerinin artık aranan, kendini geliştiren ve topluluklarda yer alan bireyler olması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi olarak gençlere çok önem verdiklerinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının sonrasında davetli konuşmacılar; Kağan Günver, Kenan Şahan, Savaş Aydemir, Metehan Öztoprak, Neşe Yılmaz ve Eren Aral farklı sektörlere ait bilgi ve deneyimlerini Düzce Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı. Programın sonunda yapılan çekilişle öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

“İşverenlerle Buluşuyoruz” Düzce Üniversitesi 1. Kariyer Günü ile öğrenciler, sektörün tecrübeli ve alanında uzman temsilcileri ile bir araya gelerek edindikleri teorik bilgilere sektörel deneyimleri de ekleme imkanı elde etti.