Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak ilan edilen Yeni Tip Covid – 19 tehdidi devam ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Düzce’de de tedbirler en üst seviyede tutulurken, salgına karşı alınan önlemler kapsamında Aziziye Mahallesi’nde kurulan Pazaryerinin Köylü Pazarında tezgah açmalarına izin verilmeyen köylü üreticiler, bugün yine pazaryerindeki alana alınmadı. Bunun üzerine 2. kez Düzce Valiliği önünde toplanan köylü üreticiler, çözüm istedi.

“Biz Köylüyüz… Biz Bu Milletin Eefendisiyiz…”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile görüşmek isteyen köylülerin bu talebi geri çevrildi. Araya Düzce Valiliği yetkilileri ve polis ekiplerinin girmesine rağmen Vali Dağlı ile görüşmek isteyen köylüler, “Biz köylüyüz. Biz bu milletin efendisiyiz.” diyerek, duruma tepki gösterdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile Görüştürüldüler

Polis ekiplerinin uzun süren ikna çabaları sonuç vermeyince,  yaşanan yoğun telefon trafiğinin ardından, köylü üreticilerin aralarından seçilen 3 temsilci, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile görüştürüldü.

“Ürünlerimiz Elimizde Kaldı… Bizim Zararımızı Kim Karşılayacak?

Konu ile ilgili Öncü Haber Muhabirinin sorularını yanıtlayan köylü üreticiler, “Hal’den gelen pazarcılara satış yapmaları için izin veriliyor, bize neden verilmiyor? Bu virüsü biz mi taşıyoruz? Ürettiğimiz ürünler elimizde kaldı. Birçoğu çürüdü. Bizim zararımızı kim karşılayacak? Biz köyümüzde ürettiğimiz ürünleri satmak istiyoruz. Biz, diğer pazarcılardan ucuza ürün satıyoruz. Hem halkımıza ucuz ürün satıyoruz, hem de ekmek paramızı kazanıyoruz. Bu mu battı gözlerine. Biz hakkımızın peşindeyiz.” dedi.

Toplantıdan Olumlu Sonuç Çıkacak mı?

Köylülerin İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile yaptıkları görüşmenin ardından, konunun İl Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısında masaya yatırılacağı bildirilirken, toplantıdan olumlu sonuç çıkması bekleniyor.