İl tarım müdürlüğüne köylerde görevlendirilmek üzre 37 zıraat mühendisi ve 7 veteriner hekim alınacağı bildirildi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca köylerde görev yapmak üzere toplam 2.635 yeni eleman alınacağı . Bu alınan elemanlardan 44 tanesinin Düzce’de göreve başlayacağı açıklandı. Şu anda İl ve İlçe Müdürlüklerinde toplam 45 Mühendis ve 19 veteriner hekim,in görev yaptığı Yeni gelecek olan 44 teknik ve sağlık personeli ile beraber kadronun çok daha güçleneceği. Yeni personel ile birlikte her beş köyde bir mühendis veya veteriner hekimin görev yapacağı. Böylece Düzce tarımına, üreticisine ve tüketicisine daha iyi hizmet verme imkanı doğacağı bildirildi.
Yeni personellerin 16’sı Düzce Merkez Köylerinde, 6 sının Akçakoca’da, 4’ünün Cumayeri’nde, 3 er tanesinin ise Çilimli’ Gölyaka ve kaynaşlı.da, 2’si Gümüşova’da,7’tanesinin ise Yığılca’daki köylerde göreve başlayacakları bildirildi.
İl Tarım Müdürlüğüne yeni şube müdürlükleri kadrosu verileceğini açıklayan il müdürü ayhan Ünal, “Düzce İl olduktan sonra İl Tarım Müdürlüğüne 7 şube müdürlüğü yerine 2 Şube Müdürlüğü kadrosu ihdas edilmişti, şimdi bu sayı toplam 7’ye çıkacak. Böylece şuana kadar vekaleten yürütülen şube müdürlüklerine de asaleten atamaların gerçekleşme şansı olacak” dedi.