60 Ülkeden yüzlerce turizmci ve 3500 katılımcı ile 55 bin m2 lik alanda toplam 10 salonda açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyhat Fuarı, Ülkemiz ve bölgemizin tanıtımı adına büyük önem taşıyor.
Fuara, Batı Karadeniz bölgesinden 7 İl'in ortaklaşa kullandıkları 1200 m2 lik alan katılımcıların büyük ilgisini çekti.
Düzce Valiliği İl Turizim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı'nın hazırladıkları standlarda ilimizin tanıtımı için tarihi turistik yerler, yaylalar, şelaleler, mağralar ve tarih ve kültür yuvası Konuralp ile turizm cenneti Akcakoca'nın doğal güzellikleri ön plana çıktı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul Valisi Muammer Güler'in birlikte açtıkları fuarın Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı bildirildi.
Kültür ve Turizim Bakanı Eertuğrul Günay "Çok güzel bir fuar ve Ülkemiz turizmine büyük katkılar sağlamasını bekliyoruz. Diğer ülkelere bakarak Türkiye önceki yıllara oranla Trizimde gelişmekte." dedi. Bakan açılışın ardından tek tek illerin standlarını gezdi.
Fuar alanında bulunan standların çoğunda halk oyunları gösterileri sunuldu ve büyük beğeni topladı.
Basın yayın kuruluşlarının fuara büyük ilgi gösterdiği gözlerden kaçmazken, bazı ulusal kanallar Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'la da röpörtajlar yaptılar.
Düzce'nin tanıtımı için kurulan standa ilgi oldukça yüksekti. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan Yardımcıları, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri gelen konuklara Düzce'yi tanıtmaya çalıştılar.
Düzce İli ve İlçelerinde daha önceki yıllarda görev yapan bürokratlarda Düzce standını ziyaret etmeyi ihmal etmediler ve bu tür fuarların illerin tanıtımı açısından çok önem taşıdığını, Düzce'nin de bunu çok iyi başardığını söylediler. Belediye Başkanı İsmail Bayram Fuar ve Düzce standı hakkında yaptığı açıklamalarda ilimizin güzelliğini tanıtmaya ve anlatmaya çalışıyoruz dedi.
Standa gelen Valiler ve Belediye Başkanları ile diğer misafirlere Başkan İsmail Bayram tanıtım broşürleri ile fındık, kolonya, bal gibi hediyelerin yer aldığı hediye paketlerini verdi.
Çocuklardan oluşan Düzce Belediyesi Mehter Takımı izleyenleri adeta büyülediler. Türkiyede bir başka örneği olmayan Çocuk Mehter Takımı büyük alkış aldı.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Akçakoca standına giderek Başkan Fikret Albayrak'la görüştü ve yaptıkları çalışmalardan dolayı kendisini kutladı.
Akçakoca standına gelen İstanbul Valisi Muammer Güler her iki Belediye Başkanları'nı tebrik etti ve İlinize İlçenize yaptığınız çalışmalar çok önemli. Sizleri tebrik ediyorum ve başarılı çalışmalarınınız devamını diliyorum dedi. Daha sonra Düzce standına gelen Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak iadeyi ziyarette bulunurken Belediye Başkanı İsmail Bayram'da televizyon kanallarına röpörtajlar vermeye devam ediyordu.
Fuarın ortak sunum platformunda tüm İllerin halk oyunları ekipleri yörelerinin oyunlarından örnekler sundular bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay özellikle Düzce Çocuk Mehter Takımı'na büyük ilgi gösterdi ve mehter takımını yöneten çocuğun alnından öptü.