Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasından sonra zor günler yaşayan Kaynaşlı adeta köy havasına bürünmüş durumda. Kaynaşlı'nın özellikle tünel açıldıktan sonra yerinde saydığını ve gelişemediğini vurgulayan halk, ilçenin günden güne tenhalaştığını ve yerinde saydığını söyledi.
Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasına bağlı olarak D-100 trafiğindeki azalmanın esnafı zor durumda bıraktığını belirten bir vatandaş, “Esnafımız zor durumda kaldı fakat E-5'den karşıya geçmek vatandaş için kolaylık oldu” dedi.
Kaynaşlı merkezde faaliyet gösteren bir esnaf ise, “Onca insan boş kaldı, kapanan dükkanlar oldu. 10 yıl öncesinden daha berbat durumda. Eski hali neşeliydi. Şu anda bir adım ilerleme yok. Enkazlar duruyor, yapılan çalışmaları gösteriyorlar fakat bir çalışma yok. İlçelerin arasında en geri kalmış biziz. Ara sokakalara girin, yapılanmaları görün. Hükümet konağı ve iş merkezi başka hiçbir şeyimiz yok. Kalıcı bir yatırım yok, gelişmek ve büyümek istiyoruz. Sosyal faaliyet kalmadı. Hayat yok denilecek şekilde ilerleme yok. Çok iş yapılıyor diyorlar ama halkın gözü önünde hiçbir şey yok” diye yakındı.
Görüşlerini aldığımız diğer Kaynaşlılar ise şu şikayetlerde bulundu:
“Kaynaşlı’ya kimse gelmiyor. Kaynaşlı’ya uğrayan yok. Otobandan gidip geliyorlar”
“Kaynaşlı'nın artık ilçe değil de köy oldu. Kaynaşlı felç durumda aynı köy gibi”
“Kaynaşlı'da yıllardır değişen hiçbir şey yok. İlçenin eski heyecanı kalmadı. Vatandaş için çok da değişen bir şey olmadı ama esnaf için çok şey değişti. Eski heyecanı hareketliliği yok”

Haber: S. YANAR