Düzce Tanıtım Günleri kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan stantlarda ilçelerin kendine özgü değerleri tanıtılıyor. Her ilçeye özgü değerlerin ayrı ayrı tanıtılması için kurulan stantlar arasında Yığılca standı özel ilgi görüyor.


Yığılca'da turizm denilince ilk akla gelen ve 2010 yılında birinci derece doğal SİT alanı ilan edilen Sarıkaya Mağarası ile Yığılca'ya özgü bal arısının ve yaptığı peteğin dekorasyonla ön plana çıkartıldığı stant, ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı. Yığılca’nın turizm alanlarının, balının, yöresel yemeklerinin ve el sanatlarının bulunduğu stant, hem Ankaralılar'ın hem de bürokratların ilgisiyle karşılaştı. Düzce Tanıtım Günleri'nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tören sonrası tek tek stantları ziyaret etti. Yığılca stantında Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit tarafından bal takdim edilen Kurtulmuş, meşhur Yığılca balının tadına baktı.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, yaptığı açıklamada ilgi gösteren herkese teşekkür ederek “Yığılca’ya ait olan standımızın bu şekilde ilgi ve alaka görmesi Yığılca Belediye Başkanı olarak beni son derece mutlu etmiştir. Tanıtım günlerine katılan bütün bürokratlara misafirlerimize ve Yığılca’dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan ve bütün hemşerilerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Diğer ilçe ve belde belediyelerin stantları da göz doldurdu. Düzce Belediyesi stadında  Batı Karadeniz’in tek Antik kenti olma özelliğini taşıyan Konuralp’i ön plana çıkardığı görüldü.  



Akçakoca’nın denizinin ağırlıklı olarak kullanıldığı stantlarda, yöresel yemeklerle kadınları iyi hazırlık yaptığı görüldü.


Gölyaka şelaleleriyle, Kaynaşlı son yıllarda atağa geçtiği motor sporlarını ağırlık olarak kullanıldı.








Haber;Y.SEVER