23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 88. yılı ilçelerde de coşkuyla kutlandı.

 

 Cumayeri ilçemizdeki tören Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu ve İlçe Kaymakamı Osman Kıvanç başta olmak üzere garnizon komutanı, emniyet amiri ve idari müdürlerin, siyasi parti ilçe başkanları ile oda ve dernek temsilcilerinin katılımı ile stadyumda gerçekleştirildi.

 

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan ve konuşmalarla devam eden törende Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Durna günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sonrasında öğrenci gruplarının hazırladıkları gösteriler sahnelendi.

 

Ancak programın yapıldığı stadın kalabalık olur gerekçesi ile vatandaşlara kapatılması ve protokol ile görevli öğretmen ve öğrenciler dışındakilerin içeri alınmaması eleştirilere neden oldu. Başta veliler olmak üzere vatandaşların tepki göstermelerine karşın, stad kapısının kilitli olması ve güvenliğin yerinde bulunmaması sebebiyle öğrenci yakınları olumlu bir sonuç alamadılar.

 

 Vatandaşların tüm ilçelerde kutlama programlarına büyük ilgi gösterdikleri gözlendi. Gümüşova, Gölyaka ve Çilimli ilçelerimizde de kutlama programları renkli görüntülere sahne oldu. Gölyaka’da Belediye Başkanı Nihat Çelik, Kaymakam Tayfur Elbasan başta olmak üzere ilçe yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen program Cumhuriyet Caddesi’nde yapıldı. Öğrenci gruplarının hazırladıkları gösteriler büyük beğeni toplarken, özellikle anaokulu öğrencileri renkli kostümleri ve gösterileri ile ilgi odağı oldular.

 

 

 Çilimli ilçemizde de 23 Nisan coşkusu vardı. Belediye Başkanı Mehmet Acar, Kaymakam Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Kemalettin Öztürel ve İlçe Emniyet Amiri Tarkan Demirbaş başta olmak üzere yöneticilerin biraya geldikleri program Kaymakamlık bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start alan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Ahmet Bektaşoğlu tarafından günün önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

 

Tüm yurdu olduğu gibi ilimizi de ilçelerinden köylere kadar saran bayram coşkusu, Gümüşova ilçemizde de doruktaydı. Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen kutlamalara Belediye Başkanı Muammer Tozan, Kaymakam Fatih Akbulut, garnizon komutanı, İlçe Emniyet Amiri ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün yanı sıra siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri programda velilerin de çocukları kadar heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.