Düzce genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte 7 ilçe ve 2 belde belediyeleri teyakkuza geçti. Belediye personelleri öncelikle ana arter yolların açık kalması için çalıştı.

CUMAYERİ’NDE KAR KALINLIĞI 50 CM

Cumayeri’nde kar kalınlığı dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 50 cm’yi buldu. Belediye’ye bağlı ekipler kar küreme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Recep Tuna ve Başkan yardımcısı Aytunc Özdemir koordinasyonuyla yürütülen çalışmalarla yolların ulaşıma kapanmaması sağlandı. Belediye ekipleri kar küreme çalışmalarını Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ve Başkan yardımcısı Aytunc Özdemir sahada takip etti.

GÖLYAKA’DA İLÇE MERKEZİNDE KAPALI YOL YOK

Gölyaka’da şehir merkezinde kar kalınlığı 20 cm’nin üzerine çıktı. Belediye yetkilileri kar küreme çalışmaları yaparak yolları ulaşıma açık kalmasını sağladı. İlçe merkezinde kapalı yol bulunmuyor. Yüksek kesimlerde kalan köylerin yollarındaki meydana gelen ulaşımdaki aksamalar için bilgi veren Belediye Başkanı Bekir Akbulut, İl Özel İdaresi’nin gerekli çalışmaları sürdürdüğünü dile getirdi.

GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ KÖY YOLLARINA YARDIM EDİYOR

Gümüşova Belediyesi karla mücadele çalışmaları doğrultusunda ilçe merkezinde yolların ulaşıma açık kalmasını sağladı. Ulaşımda aksamaların yaşandığı köy yolları için belediye ekipleri İl Özel İdaresi’nin iş makinalarına destek verdi.

KAYNAŞLI’DA ANA ARTER YOLLAR AÇIK

Kaynaşlı ilçe merkezinde 30 cm’ye ulaşan kar kalınlığının vatandaşlarını olumsuz etkilememesi için belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, ilçe merkezinde ana arter yollarda herhangi bir sorunları olmadığını ifade etti.

YIĞILCA’DA TÜM KÖY YOLLARI KAPALI

Karla mücadelede ilçeler arasında en büyük zorluğu Yığılca Belediyesi yaşıyor. İlçe merkezinde 60 cm’ye ulaşan kar kalınlığı belediye ekiplerini oldukça zorluyor. Ana arter yolların açık tutulması sağlanırken ara yolları açma çalışmalarına devam ediliyor.  Yığılca’ya bağlı köylerle ulaşım ise tamamen kesildi. Tüm köy yolları ulaşıma kapandı.

BEYKÖY’DE EKİPLER 04.00’DAN İTİBAREN ÇALIŞIYOR

Beyköy Belediyesi karla mücadeleyi sabah saat 04.00’ten itibaren sürdürüyor. Belediye Başkanı Osman Kılıç, yollarında herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

BOĞAZİÇİ’NDE 6 MAHALLE VE 4 KÖYDE ÇALIŞILIYOR

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan karla mücadele çalışmaları kapsamında sürdürdükleri çalışmalar kapsamında 6 mahallenin yollarını temizlemek için çalışmaların sürdüğünü 4 köye de ulaşımın sağlanması için yardımcı olduklarını söyledi. Ercan çalışmaların 4 kepçe ve 2 traktör kepçe ile yapıldığını söylerken açılan yollarda tuzlama çalışmaları yapıldığının bilgisini verdi. Ercan ayrıca D-655 karayolunda ulaşımda herhangi bir aksama meydana gelmemesi için Boğaziçi mevkiinde karayolları ekiplerine destek olunduğunu belirtti.

AKÇAKOCA'DA 4 ÇİLİMLİ'DE 8

Akçakoca ve Çilimli’de ekipler kar küreme açalışmlarını sürdürdü. İlçe merkezinde kapalı köy yolu olmadığı ifade edildi. , İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre; Akçakoca’da 4 Çilimli’de ise 8 kapalı köy yolu olduğu öğrenildi.


Haber:Y.SEVER