Sosyal güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında TSO ve DESOB’u ziyaret eden Sosyal Güvenlik İl Müdürü’nden meslek örgütü temsilcilerinin ilk isteği İlçelere de şube açılması oldu. Canbasoğlu ziyaretleri sırasında Sosyal Güvenlik kurumlarına uzman yetiştirilmesi amacıyla Düzce Üniversitesi’nde “Sosyal Güvenlik Akademisi” kurulması için kurumların desteğini istedi.

TSO sırasında Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’nu TSO Meclis Başkanı Metin Uzun ve TSO üyeleri karşıladı. TSO Meclis Başkanı Metin Uzun, hafta etkinlikleri ile bilgi veren Canbasoğlu’na ilçelerde şube açmayı düşünüp düşünmediklerini sordu.

Canbasoğlu ise konu üzerinde çalıştıklarını, bunun yasa gereği olarak ilçelerin demografik yapısı, esnaf sayısı ve istihdamı ile ilgili bir konu olduğunu, konu ile ilgili bilgileri genel merkeze gönderdiklerini söyledi. Canbasoğlu, Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulmasını arzuladığı “Sosyal Güvenlik Akademisi” ile ilgili olarak destek istedi.

Daha sonra DESOB’u ziyaret eden Canbasoğlu’ndan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı da  ilçelerde sosyal güvenlik müdürlüğü şubelerinin  kurulmasını istedi.Düzce’de Sosyal Güvenlikle ilgili bazı işlemlerin hala Bolu’dan yürütüldüğünü söyleyen Kayıkçı, zamanın günümüzde büyük önemi olduğuna işaret etti.

Canbasoğlu ise konu  üzerinde çalıştıklarını tekrarlarken, Kayıkçı’dan da  Sosyal Güvenlik Akademisi için destek istediğini ifade etti.