Çilimli Kaymakamlığı ilçenin sorunlarını tespit etmek için anket başlattı. Kaymakamlığın internet sitesinde yapılan ankette “Sizce ilçemizin en önemli sorunu nedir?” sorusu sorularak 4 şık sıralandı. İnternet sitesindeki ankete katılanlar İşsizlik ve eğitim, altyapı, çevre ve hava kirliliği, yeşil alan azlığı soruları arasında oylama yaptı. Yapılan oylamada katılımcılar, ilçede bir numaralı sorun olarak işsizliği ve eğitimi gösterdi.

Ülke genelinde önemli sorunlardan biri olan işsizlik konusu ilçede de ilk sırada yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 51’nin işsizlik sorunu işaret ettiği ilçede gözler, uzun süredir kurulma aşamasında olan ancak bir türlü faaliyete geçmeyen Çilimli OSB’ye gözleri çevirdi. Çilimli OSB kurulduğu takdirde yaklaşık 5 bin istihdam sağlayacak ve bölgeye 2 milyar dolara yakın bir yatırım yapılacaktı. Müteşebbis heyetinin belirlendiği OSB ile ilgili somut adımların atılması isteniyor.

İlçede ikinci sorun olarak altyapı gösterildi. Yüzde 31’nin altyapıdan şikayetçi olduğu ilçede yüzde 10’u hava ve çevre kirliliği, yüzde 8’i yeşil alan azlığını önemli bir sorun olarak görüyor.

Haber; S.KAŞKIR