Doğa şartlarının elverişli olmasının avantajı ile Kaynaşlı’ya son yıllarda yapılan yatırımlar, ilçeyi turizmde özellikle de spor alanındaki faaliyetlerle önemli bir konuma getirdi. Bürokrasinin ve yerel yönetimlerin Kaynaşlı için doğasıyla birbirinden farklı spor branşlarında Türkiye’de adından söz ettirecek bir potansiyeli olduğu vurgusu üzerine yapılan çalışmalar, meyvesini vermeye başladı. Yapılan organizasyonların beğenilmesi, gelecekte düzenlenmesi planlanan organizasyonlarında ilçeye kazandırılmasında rol oynadı.

FENERBAHÇE’NİN TOPUK YAYLASI TESİSLERİ MİHENK TAŞI OLDU
İlçenin spor turizmiyle tanışması ilk olarak 2011 yılında oldu. Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden Fenerbahçe’nin Kaynaşlı’da bulunan Topuk Yaylası’na 2011 yılında kazandırdığı dev tesis, Türkiye’nin gözünü bir anda Kaynaşlı’ya çevirdi. Yerel ve yaygın medyanın yanı sıra birçok yabancı medya kuruluşu Fenerbahçe futbol takımının kamp dönemlerinde Düzce’ye gelerek sayısız haber ve yayın yaptı. Medyada Fenerbahçe ile adı anılmaya başlayan Kaynaşlı, turizmde bugünlerde geldiği seviyenin sinyallerini o günlerde vermeye başladı. Tesis yalnızca Fenerbahçe’ye ve futbol branşına değil, birbirinden farklı kulüplere, spor branşlarına hatta kimi kritik toplantılara da ev sahipliği yaptı.

YATIRIMLAR HIZLA İLERLEDİ
İki büyük metropolün arasında yer almasından dolayı yaklaşık 30 milyonluk nüfusa hitap eden Kaynaşlı’da yatırımlar Fenerbahçe’nin spor kulübünün kazandırdığı tesisle sınırlı kalmadı. Spor turizmine yönelik çalışmalarını hızlandıran Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi diğer ilçe belediyelerin destekleriyle yatırımlarını sürdürdü. Hazırlanan parkurlarla sırasıyla 2015 Türkiye Off-Road Şampiyonası ile Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları Topuk Yaylası'nda uluslararası standartlarla yapıldı. Kaynaşlı’daki organizasyonlar yalnızca bununla sınırlı kalmadı. Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 6. Ayağı Kaynaşlı Dipsizgöl Köyü ile Topuk Yaylası yolundaki 6 km. uzunluğundaki parkurda düzenlendi.

OTELLER DOLDU, YATIRIM TEKLİFLERİ GELDİ
Son olarak ise geçtiğimiz hafta sonu yapılan Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası bir kez daha Kaynaşlı’yı ön plana çıkardı. Etkinliklerle vitrine çıkmayı başaran Kaynaşlı’da ekonomik anlamda da önemli düzeyde hareketlilik yaşandı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, etkinlik süresince Düzce’nin çeşitli noktalarında bulunan otel ve pansiyonlarda doluluk oranı yüzde yüze ulaştığı için Abant’ta kalmak zorunda olan vatandaşların olduğunu ifade etti.

İlçedeki potansiyeli gören iş adamları harekete geçmeye başladı. 5 yıldızlı otel için girişimde bulunan iş adamları olduğunu ifade eden Bayraktar, iş adamlarının organizasyonların ardından otel yatırımlarının yanı sıra ilçeye lastik, terlik ve mobilya fabrikaları kurma çabaları olduğunu açıkladı.
 
TAKVİM DOLU
Spor yarışlarının merkezi haline dönüşmeye başlayan Kaynaşlı’da takvim oldukça yoğun. 20 Kasım’da Türkiye Motokros Şampiyonasının son ayağı ile 2016 yılında 3 Avrupa Şampiyonası Kaynaşlı’da düzenlenecek. Ayrıca ATV, Enduro, Motokros ve Off-Road dallarında yarışlar olacak.

Haber:Y.SEVER