MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ilgaz, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Her meslekten sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. En değerli varlığımız ruh ve beden sağlığımızdır. Tüm insani etkinliklerimizi, sağlık tabanı üzerinde gerçekleştiririz. Ölüm ve hayat arasında en sağlam köprü, en değerli tutamak olan sağlığımızı korumak adına gösterilen tüm çabaları kutluyorum. Herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklere sahiptir. Bu hakların başında sağlıklı yaşam hakkı gelir. Bu nedenle, insan her şeyin temeli ve vazgeçilmezidir. Yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan doktorlarımız ile diğer sağlık personelimizin Tıp Bayramı'nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.”

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük de Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, yalnızca doktorları ve sağlık çalışanlarını değil, tüm toplumu yakından ilgilendirmektedir. Sağlık hizmetlerinin ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmaları sonucunda, hastane ve nitelikli personel sayısında önemli artışlar kaydedilmesine karşın, ülke genelinde adil ve dengeli bir dağılım ne yazık ki, sağlanamamıştır”