İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi yönetiminden istifa ettiğini açıklayan TSO Başkanı Metin Büyük'ün şimdi de TSO Başkanlığından istifa etmesi gündeme geldi. İlk olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan TSO Meclis Başkanı Metin Uzun, Büyük'ün kendilerinden habersiz iş yaptığını söyleyerek kendisinin görevini yerine getiremediğini ifade etmişti.

Bu açıklamalara şimdide Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz eklendi. Ilgaz'da yaptığı yazılı açıklamada TSO Başkanı Metin Büyük'ün tarafsızlığını ve Meclis desteğini kaybettiğini söyleyerek, “ Bize göre acilen istifa etmesi gerekmektedir. Bizim o zaman iki dayanak noktamız vardı. Bir tanesi tarafsız olması gereken TSO Başkanı'nın siyasi kimliğinden bir türlü sıyrılamayıp AKP'nin gölge İl Başkanı gibi davrandığı, ikincisi ise TSO'yu OSB de temsil edecek bir başka üyenin Büyük'ten daha fazla oy alması nedeniyle TSO Meclis desteğini kaybetmesi düşüncesi idi.” diyerek, son günlerde yaşananların kendilerini haklı çıkardığını savundu.

Ilgaz açıklamalarına şu şekilde devam etti: “ Sayın Başkanın bir yerel tv programında “ Ben Ak Partiliyim, bundanda gurur duyuyorum” şeklinde bir cümle kullanması ve siyasi kimliğini alalen açığa vurması bizim bu konudaki haklılığımızı ortaya çıkarmıştır. TSO Meclis Başkanı Metin Uzun'un yaptığı açıklama Büyük'ün meclis desteğini de kaybettiğinin kanıtıdır. Büyük, arkasında Meclis desteği olmadan o koltukta oturmaya devam etmesinin hangi dürüstlük anlayışı ile bağdaştığını Düzce kamuoyuna açıklamalıdır.”