Düzce'de Ticaret ve Sanayi odasının da içinde bulunduğu konular beklemede kaldı. Bekleyen Oda seçimleri, uzatılacağı müjdesi verilen ancak Düzceli siyasiler ve DTSO'nun yasanın uygulamaya konulması yönünde hiçbir girişimimde bulunmadığı Teşvik, son olarak TOBB'un yaptırağı okul için Bolu'nun Düzce'den önce harekete geçmesi ilgisizliği artık iyice gün yüzüne çıkardı. Sıksık yurt dışı gezilerine çıkan TSO Başkanı Metin Büyük’ün seçimlerde aday olmayacağı bilinirken, TSO ile ilgili konularda ilgisiz davrandığı düşünülüyor.

Seçimler onay bekliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada 2 mayısta başlayan seçim maratonu hız kazandı. Bir çok ilde organ seçimi ve başkanlık seçimi tamamlandı..  Sakarya, Ereğli, Zonguldak gibi iller çoktan organ seçimlerini tamamlarken, Düzce'de seçim  TSO seçimleri 15 Haziran 2013'te yapılacak. 

Teşvik Rafa Kalktı

Geçtiğimiz Şubat ayı ortalarında Düzce gibi bir çok ili yakından ilgilendiren ve büyük bir başarı olarak uzadığı müjdelenen teşvik yasası da hala uygulamaya konulmadı. Düzce'de sanayici ve işadamlarını temsil eden Ticaret Odası başta olmak üzere siyasilerden de yasanın uygulamaya konulması noktasında hiçbir girişimin bulunmaması nedeniyle bu konuda rafa kalktı.

Son olarak da TOBB'un Bolu ve Düzce'de yapacağı okul için Bolu heyetinin Düzce'den önce harekete geçmesi de iş takibindeki ilgisizliği gözler önüne serdi. Oda seçimleri ve okul konusunda komşu iller harekete geçerken Düzce beklemede kaldı. TSO Başkanı Büyük'ün yurtdışı gezilerinde olması Meclis Başkanı Özsoy'un da bu konulardan uzak durması ilgisizliği ortaya çıkardı.


Haber: S. KAŞKIR