MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, partisinin il binasında Öncü Haber mikrofonuna özel konuştu. MHP Düzce il binasındaki bayramlaşma töreni öncesi kameralarımızın karşısına geçen Caboğlu, İYİ Partili Belediye Meclis üyelerinin sunduğu araştırma komisyonu kurulması teklifine ilişkin önemli önemli açıklamalarda bulundu.



"Düzce için en iyisini yapmak istiyoruz"

Sözlerine Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Tüm Türkiye ve İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.” dedi. Caboğlu, şöyle devam etti:  

“Tabii yapılmış yanlış işler varsa yetkili merciiler gereken çalışmaları yapacaklar. Fakat bunu siyasi bir rant olarak kullanmak Düzcemize zarar verir. Biz il başkanları olarak sürekli toplanıp bunları konuşuyoruz. Düzce için ne iyiyse onu yapmak istiyoruz. Tabii bu şekilde siyasette, özellikle basında ve kamuoyunda yapılan doğru şeyleri telaffuz edersek Düzce için daha iyi olur.”
 
"Siyasi rant olarak kullanmak doğru değil!"

Teklifin AK Parti’nin vermiş olduğu oylarla kabul edildiğini belirten İlhami Caboğlu, asıl olarak Cumhur İttifakı’nın Düzce için attığı adımların konuşulması gerektiğini söyledi. Caboğlu, şunları söyledi:

“Aslında AK Parti’nin vermiş olduğu bu evet oyuyla birlikte konuşulması gereken şey Cumhur İttifakı’nın Düzce için doğru şeyler yapmak istediğinin aşikar olduğudur. Düzce halkının görmesi gereken husus budur. Sizin 7 meclis üyesiyle inceleme yapmanız mümkün değil. Bunu size kim sağladıysa onlara teşekkür etmek gerekir. Bu işin arkasından ne çıkar, ne olur incelemeler sonucu göreceğiz. Burada Cumhur İttifakı’nın ne kadar şeffaf olduğu ve Düzce’yi ne kadar önemsediğini görmek gerekir. Bunu da siyasi rant olarak kullanmak doğru değildir. “



Siyasi partilerin Düzce il başkanlarına seslenen İlhami Caboğlu, şu ifadelerde bulundu:
“Buradan farklı şekilde açıklama yapan siyasi partilerin il başkanlarına sesleniyorum: Bu tip şeyleri çok sesli olarak dillendirmek doğru değildir. Az önce de söylediğim gibi kamuoyunun dikkate alması gereken husus, meclise gelen teklifin Cumhur İttifakı’nın evet oyuyla geçmiş olmasıdır. Tekrar söylüyorum, bunu siyasi bir şov olarak kullanmak doğru değildir.”
 
"Boğaziçi Beldesi için de çalışacağız" 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Beyköy’ün ilçe olmasına ilişkin TBMM’ye sunulan teklif hakkında da konuşan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, şunları söyledi:
“Sayın vekilimiz bu konuyla ilgili ciddi bir mesai harcadı. Aynı şekilde Boğaziçi Beldesi ile ilgili de çalışma devam edecektir. Düzce’de iki tane beldemiz var. Özellikle Beyköy’e baktığınızda OSB’nin ve TOKİ konutlarının olması, nüfus artışının da artmasıyla hizmet açısından en azından kaymakamın orada olmasının önemli olduğu aşikardır. Bizim belde teşkilatımız ve belediye başkanının ciddi gayretlerinden sonra Ümit vekilimiz bu konuyu kanun önergesi olarak sundu. Bizim isteğimiz Beyköy ve Boğaziçi’nin ilçe olması.”

"Platform, Cumhur İttifakı'nın birliği ve beraberliğidir" 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde Akçakoca’daki turizm faaliyetlerinin yeniden canlandırılması için kurulan Akçakoca Turizm Platformu hakkında yorumlarda bulunan Caboğlu, Cumhur İttifakı’nın Düzce’de birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu söyledi. İlhami Caboğlu,sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayşe Hanım’ın başlattığı bir kampanyaydı. Biz bunu AK Parti ya da MHP olarak düşünmedik. Cumhur İttifak’ı olarak düşündük. Seçimler bittikten sonra söylemiş olduğumuz on belediyenin de cumhur ittifakının belediyesi. Birlikte hareket ediyoruz. Yaşamış olduğumuz Akçakoca olayından sonra Beyköy’ün ilçe olmasıyla ilgili Ümit Yılmaz vekilimiz çalışıyor ama AK Parti’ye ait bir belediye. Akçakoca da MHP belediyesi ama Ayşe Hanım’ın gayreti ve çalışmalarını görüyoruz. Bu birlik ve beraberliktir.”

Son olarak Gölyaka ve Yığılca’daki yol sorunlarına dair yöneltilen soru üzerine MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, sözlerini şöyle noktaladı:
“Çalışmaların sürdüğünü biliyoruz. Malum Akçakoca ve Cumayeri’nde sel afeti yaşadık. Şu anda devletimiz oraya odaklanmış durumda. Ama oradaki sıkıntılar da çözülecektir.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ