Yıllardır büyük bir kangren olarak Düzce'de gündemden düşmeyen Atatürk Devlet Hastanesi'nde nihayet sona gelindi.Temel atıldığı günden bu yana bir çok müteahhidin değiştiği işçilerin zaman zaman tepkisi yüzünden büyük aksamaların yaşandığı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatında nihayet açılış gerçekleşti. Özellikle Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasının ardından açılması ve eksiklerinin bir an evvel yerine getirilmesi için özel çaba sarfettiği, diğer milletvekillerinin de Bakan Özlü'yle birlikte hareket ederek açılması için çaba sarfettiği hastane bugün hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunuldu.

BİNA TESLİM ALINDI...

1999 Düzce depremleri sonrası hasar gören ve kullanımında büyük problemlerin yaşandığı Atatürk Devlet Hastanesi'nin yerine fidanlıkta inşa edilen yeni hastane, uzun bir aranın ardından eksik ve gedikleriyle de olsa hizmete girdi.

Sadece poliklinik hizmetlerinin açıldığı hastanede "yataklı bölümler" daha sonra açılacak. Hastanenin hizmete girmesiyle "büyük bir rahatlama bekleyen hasta ve hasta yakınları" ilk gün yaşanan irili ufaklı problemlere ciddi tepki göstermeleri dikkatlerden kaçmadı...

ANAHTAR TESLİMİ ALINMADI

Eski hastanenin eski eşyalarının yeni hastaneye taşındığı, bilgisayarların çalışmadığı, numaratörlerin ve bilgisayarların çalışmadığı, asansörlerin randımanlı çalışmadığı gibi konuların eleştiri konusu olduğu gözlenirken hastane yöneticileri "İlk kez açılan böyle büyük bir hastanede ilk gün ufak tefek sıkıntıların yaşanmasının normal karşılanması gerektiğini" hatırlatılarak "Bugün (19 Eylül ilk gün, en kısa zamanda problemler çözülecek" denildi.

Havalandırma ve soğutma sisteminin aksamadan çalıştığı hastanede bu kadar büyük bir nüfusun ilk gün bir çatı altında toplanmasının yarattığı şaşkınlık her bölümde göze çarparken, polikliniklerdeki hijyen ortamın takdirle karşılandığını belirtmemiz gerekiyor.

ARAÇ PARKI YETERSİZ

Yeni elemanların ilk günkü heyecanlarının hizmete yansıdığı görülürken, eski hastane için büyük bir sorun olan araç parkı sorunun böyle yeni bir hastanede "ilk gün sorun olması "gelecek için "büyük bir sorun" olarak duruyor.Hastane porsonelinin araçlarının doldurduğu araç parkı yerinin hasta ve hasta yakınları için daha ferahlatıcı bir ortama dönüştürülmesie gerekiyor..

TOMOGRAFİ MOMOGRAFİ...

Bilgisayar, koltuk masa gibi araçlar başta olmak üzere tomografi ve momografi gibi cihazların da yeni cihazlar olarak kurulduğu hastanede, ilk gün poliklinik servislerin dışında yataklı bölümlerin daha sonra hizmete gireceği belirtilerek tüm hekim ve hastane personeli ile hasta ve hasta yakınlarının tek çatı altında toplanmasının yarattığı problemlerin ilerki günlerde çözüme kavuşturulacağı ifade edildi.

94 MİLYON TL'YE MAL OLDU

94 milyon TL'ye mal olan 300 yatak kapasiteli olarak başlanan daha sonra 352 yatak kapasiteye çıkartılabilecek özellikte dizayn edilen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, 17 bloktan oluşuyor. 10 ameliyat masası, 31 pediatri yatağı, 28 yoğun bakım ünitesi, 14 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 78 muayene odası, 3 laboratuvar ünitesi ve 4 röntgen odası ile 139 kişilik konferans salonu ile yaklaşık bir ay içinde vatandaşlarımıza şifa dağıtacak.