Az sayıda üyenin iştirakiyle gerçekleşen Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Olağan Genel Kurulu ile ilgili tartışmalar sürerken ilk itiraz 23. Dönem AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay’dan geldi. Dün yapılan Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın genel kurulda 187 kişilik hazirun Listesi'ne rağmen salonda çok az sayıda üyenin bulunması dikkatleri çekmişti. Genel kurul üyelerinden biri olmasına karşın toplantıdan habersiz olan Prof. Dr. Celal Erbay da olağan genel kurula yapılacağı tarih ve saati ile ilgili bilgilendirilmediğini söyledi. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erbay, “Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı geçmiş dönemi temel fonksiyon alarak Düzce Üniversitesi’nin gelişmesine ve verimliliğini arttırmasına özen göstermiştir.  Bende bir Düzceli olarak verimliliğim esnasında bu hususu hep göz önünde bulundurmuş ve Düzce Üniversitesi’nin kuruluş ve gelişme yılları diyebileceğimiz 2007-2011 yılları arasında  üniversitenin ihtiyacını karşılamasını ve akademik olarak  yaygınlaşmasını ve bu doğrultuda  gerek hükümet gerekse YÖK nezdinde gereken gayreti göstermeye azami ölçüde özen sarf etmiştim. Vakıf senedini incelediğimde milletvekili olarak bugüne kadar görev ifa eden ve bundan sonrada milletvekili olarak Düzce halkını temsil edecek olan kişilerin tabi ve asli genel kurul üyesi olduğunu görmüştüm.” dedi.
Beni üzdü!
 “Nitekim 2010 yılında yapılmış olan genel kurulda bizzat bulunuş ve oy kullanmıştım.” Diye sözlerini sürdüren Erbay, “ Bu doğrultuda bu aylarda yapıldığını hatırladığım genel kurula davet edileceğimi düşünürken, 12 aralık 2015 tarihinde vakıf genel kurulunun yapıldığını öğrenmek beni az da olsa üzmüş oldu. Kaldı ki 11-12-113 Aralık günlerinde Düzce’de bulunmaktaydım. “ifadelerini kullandı.
 Haber verilmesi zorunluluk ifa eder!
“ Bir iletişimsizlik olabilir buna sözüm yok” diyen Erbay, “ ama vakıf genel kurularının yapılacağı yer ve zamanın bütün genel kurul üyelerine haber verilmesi zorunluluk ifa eder. Her şeye rağmen ben Düzce’nin gelişmesi ve kalkınmasına, üniversitenin kökleşmesine hizmeti geçen ve geçtiğimiz dönemde vakfı temsil eden arkadaşlara teşekkür ediyor yeni seçilenlere de başarılar diliyorum. Ancak her birimizin unutmaması gereken bir hususu bir kez daha hatırlatmak istiyorum: “ herkese Düzce’mizi oluşturan o Osmanlı Hatırası mozaiğin her hangi bir motifini bütünden ayrı görüp öne çıkarmaması ve bütününe hizmet etmesini tavsiye ediyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı. 

haber;S.KAŞKIR