Her yıl Dünya'dan milyonlarca müslüman, hacı olabilmek için kutsal toprakların yolunu tutuyor. Düzce'den bu yıl hac vazifesi için toplam 306 kişi seçildi. Diyanet organizasyonuyla kutsal topraklara Düzce'den ilk kafilede bulunan 176 hacı adayı Cedidiye Camii önünden dualarla uğurlandı.

 



İlk kafilede yer alan 176 hacı adayı Vali Ali İhsan Su ve yakınları tarafından Cedidiye Camii önünden yolcu edildi. Program dualarla başladı, protokol konuşmaları ile devam etti.

 


Törende konuşma yapan Vali Ali İhsan Su; “Bugün çok mübarek ve mukaddes bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Cenabı Hak yolunuzu açık etsin . Allah’ın Kabe’sini ve Peygamber Efendimizi ziyaret edeceksiniz. Orada birçok mübarek yerleri göreceksiniz ve Allah’ın emri olan Hac farizasını yerine getireceksiniz. Cenabı Hak bu emrin yerine getirilmesinde sizlere kolaylıklar ihsan etmesini diliyorum. Yolunuz açık olsun"dedi.

 



Hacı adaylarının Medine'de 8 gün kalıp oradan Mekke'ye geçecek.Kafilenin başında 6 kişilik ekip bulunacak. Bu ekip içerisinde 1 kafile başkanı, 4 din görevlisi ve 1 bayan irşat görevlisi yer alacak.

 

 



2 Eylül'de kutsal topraklara giden hacılar yurda 12 Ekim'de dönecek.

 

 

Haber: S. Kaşkır