AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, konuk olduğu Öncü TV’nin Kripto programında kesilen cezalar nedeniyle tartışma konusu olmaya devam eden Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurulum çalışmalarının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra faaliyete geçen EDS’lerin bazı trafik ışıklarında geri sayım ya da yanıp sönme uygulaması olmadığı için sürücüleri mağdur ettiği yönündeki şikayetlerin hatırlatılması üzerine İl Başkanı Keskin, şu açıklamalarda bulundu:

Karayolları ile görüşme yaptı
“Burada 1 ayda 12 bin kırmızı ışık ihlalinden bahsediyoruz. Ben bununla ilgili karayollarına gittim. Sarı ışıktan kırmızı ışığa geçme süresi ya da daha önceden sarı yanıp ikaz veriyordu ondan sonra kırmızıya dönüyordu bununla ilgili düzenleme yapılmasını istedim. Karayolları bu önemli sıkıntının sayaç takılarak giderilebileceğini aktardı. Yakın zamanda bu sayaçlar takılarak sorun giderilecek


“İkaz olmayan trafik ışıkları belediye bünyesine alınıyor”
Trafik ışıkları açısından Düzce’de 5-6 tane önemli nokta olduğuna işaret eden İl Başkanı Keskin,
“Kırmızı ışık ihlallerin çokça yaşandığını biliyoruz. Bununla ilgili olarak da şuanda bu trafik ışıkları belediye bünyesine alınıyor. Belediyemiz bunlara sayaçlardan takacak yani önümüzdeki günlerde bu sayaçların belediye tarafından takıldığını göreceksiniz.”

“Boğaziçi’nde halk “Buraya EDS taktırın” diyor”
Bir taraftan trafik cezaları nedeniyle insanların zor durumda kaldığını ancak diğer taraftan denetleme olmayınca canların yitip gittiğini vurgulayan Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir sürü insan var mesela Boğaziçi’nde halk bize diyor ki “Buraya EDS taktırın”. Bu sistem Konuralp’ten sonra yok çünkü kanun gereği kameralar arasında belli bir mesafe olması lazım. Neden bunu istiyor vatandaş güvenlik açısından, çünkü canlar gidiyor. Bir diğer taraftan da biz millet olarak kural dışı hareket etmeye alışığız. Bakın yurtdışına gidiyorsunuz bisikletin geçtiği yoldan yaya olarak giderseniz sizi psikiyatriste gönderiyorlar acaba aklında bir zoru mu var neden bu yoldan gidiyor diye.”

“Kimse millete ceza kesme derdinde değil”
İstanbul-Ankara arasındaki geçiş güzergahı olması nedeniyle Düzce’deki trafik yoğunluğuna dikkat çeken AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, şunları kaydetti:
“Bakın hem egzozdan çıkan gazlar hele Düzce’de hayatımızı direkt etkiliyor. İki bizim kuralları tanımamamız direksiyon başına geçince kendimizden geçmemiz birçok insanın canına mal oluyor. Terörden fazladır bizim trafik kazalarında verdiğimiz şehitlerimiz diğer taraftan da değişim geçiriyoruz bu kurallara uymak zorundayız. Hız yapmamak zorundayız. 70 yazanın yüzde 10 fazlasında ceza geliyor yani 70 le gidince ceza gelmiyor 50 ise 55, 30 ise 33 yani yüzde 10 fazlasıyla bunlar zaten yapılıyor. Kimse millete ceza kesme derdinde değil.”