Düzce’deki yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirileceği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanacağı “2019 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı” yapıldı.

Düzce Valiliği Milli Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen yılın ilk koordinasyon toplantısına, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, bu yıl 23'sü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (EMITT)’nda olması nedeniyle Vali Yardımcısı İsmail Sündük Başkanlığı’nda yapıldı.

Bölge Müdürlüklerinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya, mevcut ilçe belediye başkanlarının birçoğunun yeniden aday gösterilmesi nedeniyle Ankara’da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında oldukları gerekçesi ile katılım sağlayamadı.

Sündük, 2018 yılı sonu itibari ile Düzce’de yatırımı olan yatırımcı kuruluşların 294 mevcut projesi olduğu bilgisini verdiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Projelerin toplam maliyeti 4 milyar 127 milyon 159 bin TL; önceki yıllar harcaması 2 milyar 216 milyon 414 bin; 2018 yılı ödeneği de 832 milyon 222 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Dönem sonu harcaması 693 milyon 473 bin TL olarak gerçekleşti. Nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 83 oldu.”

Konuşmasının ardından Sündük, bölge müdürlüklerinin temsilcilerine teker teker koordinasyonu gerektirecek bir durum olup olmadığını sordu. Temsilciler de peşi sıra, koordinasyon taleplerinin olmadığını söylemelerinin ardından toplantı sona erdi.

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ