Konut Edindirme Yardımı hesabının tasfiyesi amacıyla süre uzatımına ilişkin çıkarılan kanun kapsamında oluşturulan ilk liste, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na gönderildi.
Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın yaptığı açıklamada, ilk listenin 1 milyon 665 bin kişiye yaklaşık 560 milyon lira ödemeyi öngördüğünü bildirdi.
Kanun uyarınca, ilk listenin hazırlanması konusunda Mart sonuna kadar sürelerinin bulunduğunu hatırlatan Sayın, ancak, hak sahiplerini daha fazla bekletmemek için bu ay içinde ilk listeyi tamamlamak amacıyla büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Listenin Şubat ayının ikinci yarısında tamamlanmasını öngördüklerini ancak, kurumlardan gelen listelerde oldukça fazla yanlış olması nedeniyle bu sürenin uzadığını anlatan Sayın, şu bilgiyi verdi:
''İlk aşamada listenin 2 milyon kişiyi ilgilendirmesini öngörüyorduk. Ancak hala çok hatalı listeler gönderildi. Söz gelimi 60 bin kişiye aynı vatandaşlık numarası verilmiş. Bunları düzeltmek zaman aldı. Söz verdiğimiz gibi, ilk ödeme listesini bugün Emlak Konut GYO'ya gönderiyoruz. Hatalı bildirimler ve ödenemeyecek tutarların silinmesi nedeniyle listedeki hak sahibi sayısı 1.6 milyon civarında kaldı. 5-10 bin kişiye ilişkin hataların da düzeltilmesi için çalışıyoruz. Bunları da gelecek hafta listeye ekleyebiliriz dedi.''