Düzce Belediyesi Zabıta Ekipleri 2008 yılının ilk mesai  gününe depremlerden sonra yapılan ve yol kenarlarında kötü görüntüler oluşturan işyerlerinin yıkımı ile başladı. Çalışmaya başlanması prefabrik ve çelik konstrüksiyon kamu binalarının da gelişmesini büyük ölçüde tamamlayan Düzce iline yakışmadığı, bunların da kaldırılması vaktinin geldiği hatırlatmasını yapıyor

Yıkım faaliyetlerine D655 karayolunun Karaca Mahallesi ve Hamidiye Mahallesi kesimlerinde yol kenarındaki  işyerleri ile başlayan ekipler, yıkım faaliyetlerine başlamadan önce esnafı işyerlerini boşaltmaya  ikna etmeye çalışırken, yıkılacak olan işyerlerinde faaliyet gösteren esnaflar, bir yandan görüntü alınmasını engellemeye çalışırken, bir yandan da yıkımın önüne geçebilmek için zabıta ile tartışmaya girişti.

İşyerleri yıkılacak olan esnaf belediyeden işyerlerini boşaltmak için süre isteseler de yıkımın önüne geçmenin mümkün olmadığını anlayınca mecburen rıza gösterdiler. Belediye ve Sedaş görevlileri yıkımdan hemen önce yıkılacak yerlerin elektrik ve suyunu kestiler.  Ardından iş makineleri devreye girdi ve yıkım başladı.

Yıkılacak olan işyerlerinin sayısının yaklaşık yirmi adet olduğu, kalan prefabriklerin yıkılması için de çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, çalışmalar Düzce merkezde bulunan büyük bölümü okullardan oluşan prefabrik ve çelik konstrüksiyon binaların da ömrünün dolduğunu, il merkezine yakışmayan görüntülerin hepsinin ortadan kaldırılması gerektiğini de akıllara getiriyor.