"İlk kar sınavı başarıyla atlatıldı"

Yoğun kar yağışı öncesi ve etkili olduğu günlerde sık sık ilgili müdürlerle kriz masasında değerlendirmeler yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu kez teşekkür için ekibini topladı. 24 saat teyakkuzda görev yapıldığının altı çizilerek, Düzce Belediyesi'nin ilk kar sınavını başarıyla atlattığı vurgulandı.

"150 personelle 24 saat kesintisiz çalışıldı"

Karla mücadele için oluşturulan Düzce Belediyesi Kriz Masası genel durum değerlendirmesinde toplantıya başkanlık eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, karla mücadelede için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ek tedbirleri görüştü. Başkan Mehmet Keleş, belediyenin ilk kar sınavını başarıyla atlattığını belirterek, ‘Kar yağışı ile birlikte sahada 150 personelle 24 saat kesintisiz çalışıldı. Kar temizleme, kar küreme, tuzlama ve benzeri hizmetler eş zamanlı olarak yürütüldü. Hem yollar açık tutuldu, hem de belediye otobüslerimiz güzergahlarında aksamadan sefer yaptı.’ dedi.

"Çöpler de toplandı"

Tüm iş makinelerinin karla mücadele için sahada bulunduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Keleş, kar temizlik ve küremenin ardından çöplerin de toplandığını ifade etti. Keleş, "Cadde üzerlerinde ve ara sokaklarda çöplerin birikmemesi için 3 ayrı çöp aracı da ana arterler boyunca sürekli olarak çalışarak biriken çöplerin toplanmasını sağladı.” ifadesini kullandı.

"Hastane, okul ve meydanlara öncelik verildi"

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, hastane ve okul önlerinde ayrı tedbirlerin alındığını ifade ederek, "Hastane ve okul önlerine ayrı program hazırladık. Bu kurumlar bizim önceliğimizdir. Yılbaşı haricinde normal zamanlarda da alış verişin yoğun bulunduğu bölgelerimizde kar temizliğine ve karların toplanmasına öncelik verildi. Bu alanlarda ekiplerimiz sayısı arttırıldı.” diye konuştu. Başkan Mehmet Keleş, karla mücadele için sahada performans gösteren Fen, Su ve Kanalizasyon, Destek Hizmetleri, Ulaştırma, Temizlik, İtfaiye, Zabıta, Özel Kelem Müdürlükleri ile Basın Yayın birimine teşekkür etti.

HABER;C.ÜSTÜNER