Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP Heyeti, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’ndeki görüşme sonrası yapılan açıklama Türkiye gündemine oturdu. Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptığı açıklamaya Düzce’den ilk tepki MHP'den geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Basın ve Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada başta “Şah Fırat” operasyonunu hatırlattı.

HÜKÜMET PKK ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMÜŞTÜR!

Özyiğit,” Geçen hafta bu gün Vatan toprağı ISID terör örgütüne bırakılıp kaçılmış, ardından yeni müttefikimiz PKK terör örgütüne ait paçavranın dibine Bayrağımız dikilmiş ve sözde yeni toprağımız PKK'lıların korumasına bırakılmıştır. Türk toplumu henüz bu acziyet durumunu kaldıramazken, dünde terör örgütü ile yapılan anlaşmalar, Türk Hükümeti ve PKK temsilcileriyle birlikte ortak bir açıklama yapılması neticesinde ortaya çıkmıştır.  Bunun anlamı şudur, Türkiye Hükümeti, PKK terör örgütü karşısında diz çökmüştür. Bunun devamında bebek katili terörist başı serbest kalacak, özerklik ilan edilecektir, Güney doğuda bulunan topraklarımızda yeni bir devlet kurulacaktır. Faizle oynayanlar falan değil, Asıl Vatan hainliği işte budur. Hayaldi gerçek oldu diyenler,  PKK ile masaya oturmuş, anlaşmalar yapmış ve PKK’nın hayallerini gerçekleştirmiştir.” ”ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİN ONURUYLA OYNANMIŞTIR

Özyiğit sözlerine şöyle devam etti:“Silah bırakma ve Analar ağlamasın yalanıyla bitme noktasına gelen PKK terör örgütü, güçlendirilmiş,  Büyük Ortadoğu Projesi denilen projede Israil ve Amerika, AKP hükümeti sayesinde emellerine ulaşmak üzere ellerini ovuşturmaya başlamışlardır.  Dün ortaya çıkan tabloda, Türk Milletinin ve şehitlerimizin onuruyla oynanmıştır. Bu hayallere kapılanlar, Kurtuluş Savasından öncede hasta adam olarak ilan ettikleri Osmanlı İmparatorluğunda bu hayallere kapılmışlar, zafer çığlıkları atmışlar ancak geldikleri gibi gitmişlerdir. Şimdide öyle olacaktır. Bu Vatandan bir çakıl taşı dahi vermeyi düşünenler,  bunu hayal edenler kendi hayallerinde boğulacaktır. Bize bu utanç günlerini yaşatanlardan Türk Milleti 7 Haziranda hesabını soracaktır.”

Haber;S.KAŞKIR