Onbir ayın sultanı olan İslam alemi için kutsal sayılan, bolluk ve bereket dolu Ramazan ayı bu akşam kılınacak olan Teravih Namazı ile başlıyor. İslam'a göre Mübarek üç ayların sonuncusu olan ve Gündüz oruçla gece ibadetle geçirilen ramazan ayı insanlara sabrı ve hoşgörüyü öğretir.

İnsanlığı karanlıktan çıkarıp aydınlığa kavuşturan, Rabbimizin son mesajı Kur'an-ı Kerim bu ayda yeryüzüne indirilmiş ve böylece insanlık için yepyeni mutlu bir dönem başlamıştır.Ramazanda sabaha karşı başlayan oruç maratonu iftar vaktinde son buluyor. Bu süre içinde amaç sadece bedeni aç bırakmak değil,kötü duyguları, hasletleri, davranışlarıda terk etmektir. Ramazan ayı, nefsin terbiyesini esas alması nedeniyle kibirin yenilerek, dargınların barışmasına vesile olur. Bu kutsal ay bu nedenle sosyal açıdan da huzur ortamının oluşmasına katkı sağlayan bir nitelik arz ediyor.

Ramazan ayının ilk iftarı Düzce'de yarın akşam saat 19.37 de açılacak.Bu sene 29 gün sürecek olan oruç ve ibadet ayının ardından kutlanacak olan Ramazan bayramı ise 30 Eylül Salı günü başlayacak.

Bu mübarek ay nedeniyle Düzce'de de kutlama mesajları yayınlandı. Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ramazan ayının tüm halkımız için kaynaşma unsuru olduğuna dikkat çekti. Kılınç,kaynaşma ve hoşgörünün had safhaya ulaştığı Ramazan ayının tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını dilerken, Vatandaşlarımızın can güvenliği açısından silah atışlarının yapılmaması uyarılar da yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, Ramazan ayının, Sağlık ve mutluluğun sadece mideyi doldurmakla olmadığını öğreten, ruhu yükselten, özlenip sevinç ve ümitle karşılanan mukaddes bir aydır. Ramazan, bedenlere şifa, gönüllere safa bahşeden, rahmet, mağfiret, bereket  ve müjdelerle dolu bir ay olduğunu belirterek, oruç ibadetinin başkalarını düşündürerek kardeşlik anlayışını ve  dayanışmayı kuvvetlendirdiğini dile getirdi.

Ramazan ayının, fakirin, darda kalmışın, garibin özlemle beklediği yardımlaşma mevsimi olduğunu dile getiren Keleş, Ramazan ayının nimetlerinden yararlanmak üzere, tüm insanların, Düzceliler’in mübarek ayının hayırlara vesile olmasını diledi.