Ramazan ayı boyunca 30 mahallede düzenlenecek olan toplu iftarlardan ilki dün akşam Ağa mahallesinde gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkanı İsmail Bayram, başkan yardımcıları, belediye personeli, AK Parti İl teşkilatının katıldığı iftardan önce yemeklerin dağıtımı sırasında adeta izdiham yaşandı. Evlerine yemek götürmek isteyen bazı vatandaşlar birbirleriyle yarış etti. Zaman zaman evlere yemek götürülmemesi konusunda anons yapılırken, ezanla birlikte başkan Bayram ve vatandaşlar iftarını açtı.

 

Zahid’ül kevseri tasavvuf müziği grubunun konserinin de yer aldığı iftar programında çocuklar için çeşitli gösteriler de sergilendi.

İftarda konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Belediyesi olarak senede bir kez de olsa bütün mahallelerde vatandaşlarla bir arada iftar açmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Bayram, “ Ramazan, insanlar arası dayanışmanın en üst noktaya vardığı özel bir ay. Düzce Belediyesi olarak Ramazan ayı için etkinlikler düzenleyelim istedik. Ancak bu etkinliklere gidemeyen vatandaşlarımızın biz ayağına gidelim dedik. Bu nedenle mahalle iftarlarını düzenledik. Senede bir kez de olsa sizlerle birlikte iftar açmak, birlik ve beraberlik ruhunu iftar sofrasına yansıtmak istedik.” Dedi.

HABER:H.İŞCAN