EMİTT Fuarı 11 şubat perşembe günü başlıyor. 14 Şubat'a kadar sürecek olan fuar, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Doğu Akdeniz bölgesinin en büyük turizm etkinliği olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Batı Karadeniz Kalkınma Birliği'ni ağırlıyor.
Düzce, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu olmak üzere Birlik üyesi yedi ilin birlikte katılacağı EMITT Fuarı'nda, bölgenin sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikler dünyanın bilgi ve beğenisine sunuluyor. Bölgesel farklılıklara göre turizm değerlerinin tanıtılacağı EMITT Fuarında BAKAB, turizmden aldığı güçle üye illeri kalkındırmayı hedefliyor. Üyelerinin kültür, doğa ve deniz turizmi açısından sahip olduğu zenginlikleri EMITT Fuarında sergileyecek olan BAKAB, aynı zamanda ulusal ve uluslararası arenada ilk bölgesel etkinliğine de imza atıyor.
BAKAB ekibi, Fuar'da bir dizi etkinlik gerçekleştirmeyi planlıyor. Birlik üyesi illeri tanıtıcı yazılı ve görsel materyallerin yanı sıra halk oyunları, yöresel yiyecek sunumları, el sanatları sergisi ve çeşitli promosyonlar da BAKAB standında EMITT ziyaretçilerini bekliyor. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise Düzce Valiliği olarak 8 yıldır EMITT Fuarı'na katılıyoruz. Ancak bu yıl Türkiye'de bir İLKE imza atarak Batı Karadeniz olarak Fuar'da yer alıyoruz. BAKAB illeri olarak 1200 metrekarelik bir alanda 1 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yerinde görmek ve denetlemek isteyen herkesi de BAKAB standına davet ediyoruz. Ayrıca, BAKAB olarak imza attığımız bu yeniliğin iyi bir örnek teşkil edeceğine de inanıyoruz Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Düzce Belediye Başkanlığı ile birlikte BAKAB standında 1200m'lik alanda olacaktır. Ayrıca Akçakoca Belediye Başkanlığı ve Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanlığı da 5 nolu salonda olacaktır. Düzce İlimizin Kültür ve Turizm potansiyellerini tanıtacaklar.