Düzce İmam Hatip Lisesi’nin her yıl geleneksel olarak yaptığı pilav günü bugün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen güne Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumayeri ve Kaynaşlı Belediye Başkanları, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, bazı eski milletvekilleri ve mezunlar katıldı. 11. Düzenlenen günde konuşan Düzce Anadolu İmamhatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Sinan Bozdemir, İmamhatip Liselerinin ayakta kalabilmesi için bu liselere kayıt yaptırılması gerektiğini vurguladı.

Bozdemir, “Çocuklarımızı torunlarımızı buraya kayıt yaptırmamız lazım. ÖSYM’deki sınavlarda yaşanan kopya olayları bizim önümüzü açtı.” dedi.

Düzce İmamhatip Lisesi Müdürü İsmail Kiraz’ın konuşmasının ardından yapılan çalışmalarda destek verenlere İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından plaket verildi.

Plaket töreninin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, kendisinin de İmamhatip mezunu olduğunu ve İmamhatip Liselerinin Türkiye’nin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti. “Arife tarif gerekmez” diyen Sezer, İlim Yayma Cemiyeti’nin İmamhatip Liselerine büyük katkılarının olduğunu vurguladı.

Haber; R.BAL