İl Genel Meclisi’nin 2011 yılında gündeme getirdiği ve aradan geçen 3 yıl içinde bir türlü bitirilemeyen D-100 Karayolu’nun her iki tarafının imar planları revizyon çalışmaları şubat ayı başında nihayet sonuçlanarak onaylanmıştı. Planların Düzce Valiliği'nin onayının ardından askıya çıkması beklenirken, iade edilmesi bugün meclisin olağanüstü toplanmasına neden oldu.

Valilik kararın iade gerekçesi olarak “ İlgili kanun ve yönetmelik gereğince imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilip, komisyonun gerekli inceleme çalışmalarından sonra İl Genel Meclisi tarafından onaylanması gerekirken ilgili komisyona havale edilmeden onaylanması”nı gösterdi.

Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ise kararın iade gerekçesine tepkiliydi.

Bülbül, “Sayın Valimiz komisyona havale edilmediği gerekçesi ile usül hatası yapıldığını gerekçesi ile geri çevirmiş. Ben böyle bir hata yapılmadığını ispatlamak için raporları tekrar okutuyorum.” dedi.
Karar özetlerini, komisyon raporlarını tek tek okutan Bülbül, Üstüne basa basa meclisin hatası olmadığını iade gerekçesinin yanlış olduğunu savundu…

Bülbül, “Meclis usül hatası yapmamıştır. Bizim yaptığımız bir yanlış yok. Mecliste konuşulanların da kayıtları var. Gerekirse incelerler.” ifadelerini kullandı.

Konunun mecliste tekrar görüşülmesine gerek olmadığını ve usül hatası yapılmadığını söyleyen Bülbül, kararı meclis üyelerinin oy birliği ile bir kez daha Valilik'e gönderdiğini belirtti. Şimdi Valilik'ten 7 gün içinde gelecek cevap beklenecek.

Düzce için büyük önem taşıyan D-100 Karayolu imar planı nihayet onaylandı denilirken bu kez kurumlar arası “git-gel” engeline takılmış oldu. Daha önce de İmar Planı için şehir plancısıyla 7 ay geçmesine rağmen sözleşme yapılmaması krize yol açmış, İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi arasında gerginlik yaşatmıştı.

 

Haber;S.Kaşkır