Mayıs ayı toplantılarına damga vurarak il özel idaresi ile İl genel meclisi arasında gerginliğe yol açan D-100'ün imar planı projesi birdahaki aya kaldı. Meclis toplantılarının ilk birleşiminde Şehir plancısıyla 7 ay geçmesine rağmen sözleşme yapmamasını tepki göstererek çıkaşan İl genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül İl Özel İdaresi imar müdüründen bilgi istemiş ancak imar müdürü toplantılara katılmamıştı. Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül'de Valiliğe dilekçe yazarak meclise bilgi verilmesini talep etmişti. Iki kurumun arasını açan konuyla ilgili meclis başkanı Muzaffer Bülbül, Vali Adnan Yılmaz'la görüşüğünü ve bir dahaki ay toplantılarda meclise bilgi verileceğini bildirdi.

Bülbül, "Ben vali beyle görüştüm. En kısa zamanda imar planı ile ilgili çalışmaların meclise sunulacağınağını söyledi. Önümüzdeki ay mutlaka gelir diye düşünüyorum. Yetişmesi de mümkün değil zaten. Bir çalışma yapılıp meclise sunulması lazım. Biz komisyona havale edeceğizki komisyon çalışma yapabilsin."dedi.

İşleri eksik kaldı

İl özel idaresi yetkililerin bu ayki toplantılara katılmamasını Meclis Başkanı Bülbül, yeterli çalışmalarının bulunmaması olarak yorumladı.

Bülbül, " İmar müdürünün işlerinin yoğunluğundan dolayı ağırlık veremediler anladığım kadarıyla. Çalışma yapamadılar, eksik kaldı işleri. Onun çalışmasını bu ay içerisinde tamamlayıp, meclise sunucaklar. Toplantılar tepki olarak değil de belki meclise bilgi istediğimizde yeterli çalışma olmamasından dolayı bir çekinceleri olduğu için katılmayabilirler. Ben öyle değerlendiriyorum."diye konuştu.

Şimdiye kadar gelmiş olması lazım

İmar planı ile ilgili gecikme yaşanmasına ilişkin ise Bülbül, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar gelmiş olması lazım. Bizim planlarda yapacağımız değişiklikler 1-2 ayda sonlanacak çalışmalardı. Onların işlerinin yoğunluğundan bu süreci tamamlayamadılar. Vali bey inşallah en kısa zamanda çalışmları bitirtip meclise getirecektir diye düşünüyorum."

Haber: S. KAŞKIR