İmar ve Kıyı Kanunu’na muhalefet edenlere uygulanacak cezalara yüzde 7,2 oranında zam yapılması ile ilgili komisyon raporunun kabul edildiği  İl Genel Meclisi’nin şubat ayı ikinci birleşimi Yusuf Ercan başkanlığında yapıldı.

Bayındırlık ve imar Komisyonu başkanı Veysel Mercan’ın okuduğu komisyon raporunda, 3194 sayılı imar kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nda belirtilen para cezalarına uygulanacak olan zammın miktarı açıklandı.

Söz konusu kanunlarda belirtilen   para cezalarının, 2008 yılı içinde konut, hayvancılık, ticaret ve sanayi amaçlı yapılar için ayrı ayrı karara bağlanması ve 5084 sayılı Teşvik kapsamında ilimizde yatırımcı kişilerce ruhsatsız olarak yapılan fabrika inşaatı yapılarına 3194 sayılı İmar Kanunun 32. maddesi gereğince mühürlenen ve ruhsata mani bir durumu olmayan fabrika inşaatları için İmar Kanununun 42. maddesi ile Kıyı Kanunun 15. maddeleri gereğince, verilecek para cezalarının 2008 yılı için her yıl Maliye Bakanlığınca yayınlanan yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 7,2 oranında arttırılarak uygulanması komisyonca uygun görüldüğüne dair rapor mecliste oylanarak kabul edildi.