Düzce'de ekonominin can damarı olan ve halka istihdam sağlayan sanayi kuruluşlarının bir bir yatırımlarını durdurma kararı alması tedirginliğe neden oluyor. İTO Kilit ve İmteks gibi büyük firmaların kapıya kilit vurmasının ardından Beyköy 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Venüs Giyim fabrikasının da faaliyetine son verdiği iddia edildi.

"Sendika örgütlenmek istiyor, işveren istemiyor, olan işçiye oluyor"
Bir vatandaş tarafından Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderilen mesajda şunlar kaydedildi:
"Düzce'de bir firma daha kapandı. Düzce'de gün geçtikçe firmalar birer birer gidiyor. Yıllardır Düzce'de faaliyet gösteren bir ara bin kişi çalıştıran Venüs Giyim kapandı. İmteks'ten sonra İTO Kilit, peşinden Venüs Giyim gitti. Yetkililer bunun farkında değil mi? Sendikayı gören kaçıyor. Yazık Düzce'me. OSB yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odası ve vekiller görmüyor mu? Sendika örgütlenmek istiyor, işveren istemiyor. Olan işçiye oluyor, orta bir nokta bulan yok. Birilerinin dikkatini çekmeliyiz. Büyük firmalar teker teker gidiyor."

Kapanış yok, telefonlara cevap veren de yok
Öte yandan Venüs Giyim'in şirket kapanışı yapmadığı öğrenilirken, firmanın internet sitesindeki telefonları aradığımızda cevap veren olmadı.

13 yıldır Düzce'de faaliyet gösteriyor
2006 yılında Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 26 bin m2'lik açık alan, 40 bin m2'lik kapalı alan olmak üzere toplam 66 bin m2 alanda üretim fabrikasını kuran Venüs Giyim üretim fabrikası yuvarlak örme, kesimhane, dikimhane, ütü-paket ve kalite kontrol gibi bölümlerle faaliyet gösteriyor. Gelecek hedefini ülkemizin en çok ihracat yapan ilk 500 şirketi arasında daimi olarak yer almak ve kalitesiyle tüm dünyanın aranan üreticisi konumu korumak olarak açıklayan Venüs Giyim’in Düzce'de faaliyetine son verip vermediği konusunda şimdi gözler fabrika ve ilgili makamlarda...