Yeni sanayi çarşısı girişinde yapılan doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasına rağmen bozulan yolların asfalt yapılmaması sanayi esnafının da çevredeki vatandaşların da tepkisine yol açtı. Araç yoğunluğunun çok olduğu yeni sanayi çarşısı girişindeki 1054. Caddede özellikle yaz aylarında her araç geçişinde kalkan toz, vatandaşları canından bezdirdi.

Durumu bir çok kez belediyeye yetkililerine bildiren hatta imza toplayan vatandaşlar, bir netice alamamaktan şikayetçi.

“Kışın çamurundan yazın tozundan bıktık” diyen vatandaşlar, yetkilerin bir an önce duruma el atmasını istedi.

Sanayi esnaflarından Metin Çelik, “Sabahtan akşama kadar insanlar burada toz yutuyorlar. Kışın girişinde doğalgaz yapımı nedeniyle açıldı hala bu şekilde duruyor. Birkaç defa bildirdik ama sonuç alamadık. 1-2 gün suluyorlar yine görüntü aynı.”derken aynı mahallede ikamet eden Emine Çelik “Hastam var yatıyor, ne camımı açabiliyorum ne de kapımı açabiliyorum. Toz toprak içindeyiz. Ağzıma bir şey atsam kum çıkıyor. Bitkileri sabah yıkıyoruz. Akşama toz içinde kalıyor. Belediye yetkililerin bu durumumuzu görsün istiyoruz.”dedi.
Evin içine tıkılıp kaldık

Nazife Gülaçtı isimli bir vatandaş ise “Kışın geldiler eştiler daha gelip bakan yok. İmza daha topladık verdik bir netice alamadık. Artık belediyemiz mi valilimiz mi kim ilgilenecekse bir an önce yapsınlar.” Derken Meliha Gülaçtı ise “Ne kapı açıyorum ne de cam açabiliyorum. Evin içine tıkılıp kaldık. Evimize gelsin baksınlar resim yapılıyor. Bir an önce yapılsın istiyorum.” Diyerek şikayetini dile getirdi.

Haber; S. KAŞKIR