Akçakoca’ya bağlı Akkaya Köyü’nde faaliyet gösteren taş ocağı kapasitesini artırmak istiyor, köylüler ise köye zarar vereceği düşüncesiyle karşı çıkıyor. Akkaya köyünün sakinleri, üretimin attırılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığına başvurulan taş ocağına karşı imza kampanyası başlatarak karara tepkilerini dile getiriyorlar.


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Köy Muhtarı Refah Koçak, sözlerine köylerinde taş ocağının uzun zamandır var olduğunu ifade ederek başladı. Koçak, var olan taş ocağının kapasite artırımına yönelik talebine karşı çıktıklarını bunun önüne geçebilmek için böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti.


Koçak, kapasite artırımına neden karşı çıktıklarının gerekçelerini de sıraladı. “Kapasite artırımının planladığı yer 200 dönümlük orman arazisidir. Biz orada ağaçları kesilmesine karşıyız. Şuan o alan mesire alanı olarak kullanılabilecek bir yer olup aynı zamanda orman turizmi açısından da değerlendirilebilir. Tüm bu özelliklerinin yarı sıra belirlenen bölgenin arkeolojik olarak bir değer taşıdığını da ilgililere ilettik. Toz ve duman aşırı derecede hava kirliliğine sebep verecektir. Bu ve buna benzer birçok zararı olduğu için biz bu taş ocağının üretim alanının artırılmasına karşı çıkıyoruz. Bu yönde imza kampanyası başlattık"


‘Sahile yakın oluşumuz, ulaşım rahatlığı, deniz, doğa ve ormanlarla iç içe olması avantajını kullanarak turizme yönelmek istiyoruz’ diyen Muhtar Refah Koçak, konuyu Çevresel Etki Değerlendirme Komisyonuna (ÇED) ilettiklerini gelecek cevaba göre hareket edeceklerini ifade etti.

 

Haber:Y.SEVER