Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan genç çiftçilere 30 bin TL hibe yardımı içeren program kapsamında Düzce'de sözleşme imzalayan çiftçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Merkez ve ilçelerde sözleşme imzalayan genç çiftçilerin katılımının sağlandığı toplantılarda, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından hibe sözleşmesinden sonra yapılacak iş ve işlemler ile hibe sözleşmesinde önemli görülen maddeler hakkında sunum yapılarak kapsamlı bilgi verildi.

“TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI VERECEK”

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, bakanlık tarafından Düzce'deki 130’u büyük ve küçükbaş hayvancılık, 55’i ise arıcılık, seracılık, kanatlı hayvancılık ve mantarcılık gibi alanları içeren  projeler olmak üzere toplam 185 projeye onay verildiğini açıkladı. İl genelinde, 5 milyon 500 bin TL’lik hibe ödemesi yapılacağını belirten Kabaoğlu, bu kapsamda genç çiftçilerle sözleşme imzalandığını ifade etti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ayrıca çiftçi başına verilen 30 bin TL’lik karşılıksız desteğin ülke tarımının ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı vereceğini de sözlerine ekledi.



Haber; C. ÜSTÜNER