Düzce'nin tarihini yeniden canlandırmak ve 1930'lu Düzce'yi ortaya çıkarmak için yapılan Düzce platosunun bugün resmi açılışı da yapıldı. Yapılan açılışa ilgi büyük olurken dizi çekimleri için Düzce de bulunan Kadir İnanır da açılışı katıldı.

Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterileriyle başlayan açılışta Ak Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay'ın konuşmalarından sonra Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te yaptığı konuşmada açılışla birlikte, Kadir İnanır'ın 40. sanat yılına değindi. Böyle anlamlı bir günün Düzce de yaşanmasından mutlu olduklarını söyleyen Başkan Keleş, “Ne 10, ne de 20. Kadir İnanır tam 40. sanat yılını kutluyor ve Düzce de kutluyor. Böyle bir günün Düzce de olması bizim için mutluluk vericidir.” ifadelerini kullandı.

Bir ülkenin kültürünün çok önemli olduğuna değinen oyuncu Kadir İnanır da “Kültürel gelişme bir ülke için büyük önem taşır. Düzce'de de böyle bir plato yapılarak Düzce'nin kültürü ortaya çıkarıldı. Bana gelen duyumlara göre Başkan Mehmet Keleş'e böyle bir plato niçin yapıldı diye şikayetler geliyormuş. Bence bu şekilde şikayet geleceğine Başkan neden bunun 5 katı daha büyük plato yapmıyorsun şeklinde şikayet gelmesi gerekiyor. Cebiniz parayla dolu olsa da kültür olmayınca olmuyor. Bu nedenle kültürü yansıtan böyle yapılara önem vermeliyiz. Düzce'deki bu plato da ülkemizde tek ve bunun büyütülmesi için çalışmalar yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından platonun açılışı gerçekleşirken plato gezildikten sonra İpsiz Recep'in mezarının bulunduğu Karasu'ya gidildi.